Home > #Hoofdnieuws > Belgen massaal in TCR International tijdens WEC Spa

Belgen massaal in TCR International tijdens WEC Spa

Afgelopen weekend kwamen enkele internationale toppers als Rob Huff, Jean-Karl Vernay, Stefano Comini of Mat’o Homola proeven van de TCR Benelux, als voorbereiding op de Belgische manche van de TCR International Series, eind volgende week in het voorprogramma van het wereldkampioenschap uithouding (WEC). Enkele van onze landgenoten komen begin mei op hun beurt de internationale toppers vergezellen in de Belgische Ardennen.

Pierre-Yves Corthals, tijdens de TCR Benelux Trophy niet in een Opel Astra van DG Sport, keert voor de Belgische manche van het internationale kampioenschap terug naar het team van Christian Jupsin, dat volgens het dagblad La Dernière Heure mogelijk nog een derde Astra inzet voor een andere landgenoot. In dezelfde optiek zal ook ComToYou zijn tweede Audi RS3 LMS naar Spa-Francorchamps brengen voor Fred Vervisch.

WRT koestert dan weer de ambitie om een derde VW Golf aan de start te brengen, mogelijk met onze piepjonge landgenoot Maxime Potty aan de knoppen. Zijn generatiegenoot Benjamin Lessennes bereidt zich dan weer voor op een deelname met zijn Honda Civic van Boutsen Ginion Racing.

De broers Mondron komen tot slot aan de start met een SEAT Leon en een VW Golf van Delahaye Racing. Mogelijk nemen zeven landgenoten het dus op tegen een vijftiental vaste waarden van de TCR International Series, op vrijdag 5 en zaterdag 6 mei op het circuit van Spa-Francorchamps.

Leave a Reply