Home > Circuit > F.Renault 2.0: Defourny op podium

F.Renault 2.0: Defourny op podium

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Max Defourny sloot het Monza weekend af op een positieve noot met een derde plaats in race 2 van de Formule Renault 2.0 Eurocup. Onze Belg nam een uitstekende start maar reeds in de tweede ronde kwam de safety car op de baan om puin te ruimen van twee verschillende incidenten (een sortie van Daniel Ticktum en een aanvaring tussen Gabby Chaves en Alex Peroni) Bij de herstart in de 4de ronde viel Defourny terug na een vijfde positie terwijl R-Ace ploegmaat Will Palmer opnieuw de leiding nam, gevolgd door Aubry , Schwartzman en Fenestraz. Defourny viel wel aan maar kon niet meer voorbij Kaufmann-rijder Fenestraz. Een aanrijding tussen Aubry en Schwarzman bezorgde beiden echter alsnog een podiumpositie!

“Het was een moeilijk weekend”, bekende Max Defourny. “We begonnen niet op de ideale manier maar pikten daarna het ritme op tijdens de kwalificaties. Ik kon helaas de pole niet pakken maar we hadden een goede uitgangspositie. We toonden een degelijk wedstrijdritme. Ik moet me nu concentreren op het vervolg. Het seizoen is nog langer dan vorig jaar en zoals Sacha [Fenestraz] het verwoordde: de regelmaat zal de sleutel tot succes worden.”

In het kampioenschap leidt nu Palmer met 37 punten, voor Fenestraz (36 p.), Schwartzman (25), Defourny (25) en Aubry (15). Daarmee bevestigt Defourny dat hij dit seizoen wellicht zal meespelen voor de Europese titel. Half mei gaat het naar Silverstone voor het vervolg.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
E-Circuit: een overzicht van deze week
In een notendop: E-Circuit
Total Spa 24: het voorprogramma in een notendop
Total Spa 24: terugval voor Ugo De Wilde in Formule Renault

Leave a Reply