Home > #Hoofdnieuws > WK Rallycross naar Montalegre (Portugal)

WK Rallycross naar Montalegre (Portugal)

Volgend weekend trekt het WK Rallycross naar het Portugese Montalegre voor de tweede wedstrijd van het seizoen.

De Zweed Mattias Ekström trekt met zijn Audi S1 na zijn overwinning in Barcelona als leider naar Portugal maar mag zich uiteraard aan stevig weerwerk verwachten vanuit het VW-kamp met Petter Solberg (winnaar in 2016) en Johan Kristoffersson en ook van Andreas Bakkerud die het podium haalde voor Hoonigan Racing met de snelle Ford Focus. Verder is het uitkijken of  ex-DTM-rijder Timo Scheider kan bevestigen na zijn prima prestatie op het Circuit de Catalunya. En bij Peugeot waren er ongetwijfeld vraagtekens na de niet te beste prestatie in Spanje waarbij Timmy Hansen als enige de finale wist te behalen. De Peugeot 208’s kwamen duidelijk snelheid tekort ten opzichte van de andere topteams, maar tè veel conclusies konden we nog niet trekken omwille van de weersomstandigheden die duidelijk de seizoensopener beinvloedden. Naast de permanente rijders komen vier gastrijders aan de start, wat het aantal deelnemers voor het WK aldaar op 22 brengt. Daarbij zien we de Duitser René Munnich met zijn Seat Ibiza en de Portugees Joaqum Santos (Ford Focus) als lokale held.

In Portugal beginnen de Super1600-rijders aan hun Europees kampioenschap en als de laatste BK-wedstrijd in Mettet een voorproefje zou zijn mogen we ons aan een stevig duel verwachten tussen regerend kampioen Krisztian Szabo (Skoda Fabia) en Ulrik Linnemann (Peugeot 208). Maar ook hier zijn diverse kapers op de kust met onder meer de Fin Jussi-Petteri Leppihalme en de Rus Timur Shigaboutdinov, beide met een Renault Twingo.

Op zaterdag rijden vanaf 10u20 de eerste wagens hun rondjes (vrije trainingen) en op zondagochtend begint de actie om 9u met een warm-up.

(foto :  Ekström in Barcelona/J. Dingenen)

You may also like
Dakar 2021: Ekström met X-Raid
WRX: FIA zoekt een nieuwe promotor
Extreme E: Abt Sportsline en CUPRA samen aan de start
WRX: Baciuska leidt in Frankrijk

Leave a Reply