Home > Circuit > De Wilde haalt eindstreep in eerste F4-races, Cordeel kent teleurstellende dag

De Wilde haalt eindstreep in eerste F4-races, Cordeel kent teleurstellende dag

Ugo De Wilde heeft zijn allereerste races in de eenzitters tot een goed einde gebracht. Tijdens de eerste twee wedstrijden van het Franse Formule 4-kampioenschap, op het circuit van Nogaro, kon onze jonge landgenoot uit de problemen blijven. De Wilde kwam in de eerste race als dertiende aan de finish, voor de Italiaan Aldo Festante. In de tweede race werd hij veertiende en versloeg hij daarmee opnieuw Festante en onze andere landgenoot, Amaury Cordeel. Cordeel had weinig geluk tijdens de eerste dag op Nogaro: hij kwam tijdens de eerste race in aanraking met Florian Venturi en moest samen met Venturi de strijd staken. In de tweede race werd hij zestiende en laatste.

De eerste race werd gewonnen door Victor Martins, die ook de pole position had veroverd. Pierre-Alexandre Jean en Arthur Rougier mochten naast hem op het podium stappen. De tweede race op het circuit van Nogaro was dan weer een prooi voor Javier Gonzalez, die voor Hugo Chevalier en Charles Milesi finishte.

De laatste race van het eerste raceweekend in de Franse F4 is morgenochtend om 11u40.

You may also like
In een notendop: F3 en F4
RNT: Exit De Pauw in 2019?
F4: Sten Van Der Henst de nieuwste telg in Franse eenzitters
In een notendop: Indycar-Rockingham-F4

Leave a Reply