Home > #Hoofdnieuws > 2017 voor… Bert Redant

2017 voor… Bert Redant

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Hij won de 24 Uur van Zolder, was in 2014 Belgian Gt kampioen met Aston Martin, racete met succes in Belcar, Supercar Challenge, BTCS en deed het altijd met heel veel overgave: Bert Redant is één van de vaste waarden van de Belgische autosport. Vorig jaar werd hij nog vicekampioen in de BMW M235i Cup en dit seizoen kiest de man achter bandencentrales in Zemst, Lochristi, Vorst en Herent voor een wat andere piste…

Bert, wat zijn de plannen voor 2017?

“Wel in grote lijnen is het een combinatie van de 100 Series, enkele wedstrijden van Creventic en zo goed als zeker ook de 24 Uur van Zolder. Dit weekend starten mijn vaste teamgenoot Michiel Verhaeren en ik in de eerste wedstrijd van de 100 Series, de vernieuwde en versterkte BGDC. We werken de Spa 400 af met een Porsche 911 van EMG Motorsport, maar we racen de rest van het seizoen af met een BMW. De details van die nieuwe bolide geef ik nog niet, daar willen we iedereen mee verrassen. Dus, nu nog even geen details. Maar inderdaad die 100 Series, met races in Spa, Zolder, Assen, Zandvoort en Dijon vormt de kern van ons programma. Bovendien komen we ook aan de start in de 24 Uur van Barcelona en de 12 Uur van Spa-Francorchamps, beide races van Creventic. Mogelijk komt daar nog een derde, exotische wedstrijd bij, maar ook daar… nog even wachten. Last but not least is er de 24 Hours of Zolder, dat is een klassieker en willen er uiteraard ook starten. Trouwens, het kunnen werken met een jonge kerel als Michiel, vind ik op zich ook wel erg uitdagend.”

Wat is je ultieme autosportdroom?

“Een hele bijzonder… ooit een 24-uursrace winnen met mijn twee zonen die nu nog net in de karting zitten en daar al heel wat jaren racen. Dit seizoen zouden ze hun licentie moeten behalen om dan enkele wedstrijden BGDC mee te rijden. ”

Beelden: © Wouter Meeus en Bert Redant

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/04/17976259_1150591858401550_578882590_o.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/04/17976496_1150591878401548_589322549_o.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply