Home > #Hoofdnieuws > Bex, Volders en Vingerhoets winnen opener NK Rallycross

Bex, Volders en Vingerhoets winnen opener NK Rallycross

In Nederland werd op het Eurocircuit te Valkenswaard de opener van het Nederlands rallycroskampioenschap betwist. Dat gebeurde onder zomerse omstandigheden en wanneer we de vergelijking maken met de voorbije jaren was ook de rijdersopkomst erg bevredigend.

Allicht kunnen we hier toch spreken van een BelNed-effect. BelNed is een cup waarbij de resultaten van de vier wedstrijden op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen en de vijf resultaten van de wedstrijden op het Eurocircuit in aanmerking kunnen komen. De beste resultaten die een rijder op elk circuit behaalt worden in rekening gebracht voor de uiteindelijke einduitslag en daarbij is er een mooie prijzenpot te verdelen in elke klasse dankzij de inbreng van een aantal sponsors(Eurocircuit; Avon Vereeken Motorsport, G&A Motors, Herwey, Hezemeer, Drukkerij Jansen en SCM Construct). Op elk circuit kan men één schrapresultaat laten vallen.

In de klasse Super1600 werden de beste reekstijden verdeeld onder de Nederlander Peter Vingerhoets (tweemaal) met zijn Peugeot 206 en onze landgenoot Pascal Roumans (eenmaal) met de Ford Fiesta. In de finale zette het duel tussen beide rijders zich verder met de beste start voor Vingerhoets en nadat deze de jokersectie had gekozen kon Roumans even proeven van de leiding. Maar na het jokeren van de Fiesta-rijder kon Vingerhoets het laken naar zich toetrekken. Achter dit duo streden Marcel Snoeijers (NL, Renault Mégane) en Yves Teelen (B, Peugeot 208) voor de laatste podiumstek waarbij Snoeijers aan het langste eind trok. Davy Van Den Branden (Citroën DS3) en Joel Strackx (Honda Civic) waren even daarvoor reeds van het voorplan verdwenen nadat bij de Citroën-rijder de remmen dienst weigerden en hij de Civic van Strackx niet meer kon ontwijken. Een opgave voor Van Den Branden was het gevolg terwijl Strackx aan een slakkegangetje de resterende rondjes diende af te werken.

In de klasse Supernationals onder 2 liter (in Nederland SuperTouringcars genoemd) was Steve Volders met zijn Ford Fiesta de sterkste in alle heats en die heerschppij kreeg een vervolg in de halve finale en uiteindelijke finale. Een geslaagde test dus voor onze landgenoot die een week eerder in Barcelona nog motorproblemen kende tijdens het Euro RX aldaar. Na hem reed Glenn Cools, vorig jaar nog actief in het VAS-gebeuren, op schitterende wijze naar de tweede plek met zijn Opel Kadett voor de Nederlander Ron Snoeck (Volvo C30).

In de Supernationals-klasse boven 2 liter was Volvo-rijder Kristof Bex (hoofdfoto) dan weer driemaal snelste in evenveel heats en telkens was het met Luc Maris een andere Volvo-rijder die tweede werd. Beide heren wonnen hun halve finale en in de eindstrijd was het Maris die de beste start nam. Het publiek kon genieten van een mooi duel tussen beide Volvo S40-rijders, een duel dat in de voorlaatste ronde werd afgebroken na een lekke band bij de Volvo van Maris. Bert Bosmans profiteerde optimaal met zijn Volvo 242 door tweede te finishen voor BMW-rijder Stefan Vaesen.

In de instapklasse RST Junior Cup was Filip Wojtowicz de snelste.

De volgende wedstrijd voor het NK, tevens de derde waarbij men punten kan verdienen voor de BelNed-cup, wordt verreden op zondag 21 mei.

You may also like
BK RX: Opener in Valkenswaard
In een notendop: rallycross in Frankrijk en Nederland
Rallycross: Clubwedstrijden op het Eurocircuit
Eurocircuit: eerste vrije training van 2020 een succes

Leave a Reply