Home > #Hoofdnieuws > Ekström bist in Barcelona

Ekström bist in Barcelona

De Zweed Mattias Ekström won in Barcelona de eerste manche van het Wereldkampioenschap Rallycross. Net als in 2016 was hij op het Circuit de Catalunya iedereen te snel af in de ultieme finale.

Na de vier heats stond de regerend wereldkampioen tweede na de verrassend sterke Duitser Timo Scheider. De ex-DTM-rijder liet op zaterdag in moeilijke omstandigheden al zijn kunnen zien en bleef ook op zondag erg regelmatig met een tweede en vijfde tijd. In de finale kon hij zijn goede vorm doortrekken en door daar tweede te eindigen na de Zweed Johan Kristoffersson (VW Polo, PSRX) kon hij doorstoten naar de grote finale, net als winnaar Ekström, Petter Solberg, Johan Kristoffersson, Timmy Hansen (Peugeot 208, Team Peugeot-Hansen) en Andreas Bakkerud (Ford Focus, Hoonigan Racing).

In die finale bleef Scheider in het spoor van Ekström om zo het team van Max Pucher, MJP Racing Team Austria, aan het stuur van zijn Fiesta het eerste podium te bezorgen. Andreas Bakkerud werd knap derde nadat hij op zondag moest terugknokken na een opgave in de tweede heat op zaterdag. Petter Solberg viel nipt naast het podium met een vierde stek voor Timmy Hansen en Johan Kristoffersson.

Bij de Europese Supercars was de winst voor de Zweed Anton Marklund met zijn VW Polo. De Hongaar Tamas Pal Kiss (Peugeot 208) werd tweede voor de Ier Ollie O’Donovan (Ford Fiesta). Onze landgenoot Michael De Keersmaecker eindigde uiteindelijk 18de maar zag toch een lichtpuntje na een 11de tijd in zijn vierde en laatste reeks.

Bij de Touringcars was Steve Volders één van de pechvogels en op zondag wist hij na de technische problemen aan de Fiesta op zaterdag ook de vierde reeks op zondag niet te finishen. De Zweed Philip Gehrman won uiteindelijk met zijn Fiesta voor de Noren Petter Brauten (Opel Corsa) en Per-Magne Royras (Mazda RX8).

You may also like
Dakar 2021: Ekström met X-Raid
WRX: FIA zoekt een nieuwe promotor
Extreme E: Abt Sportsline en CUPRA samen aan de start
WRX: Timmy Hansen wereldkampioen na een ware thriller

Leave a Reply