Home > #Hoofdnieuws > Toyota bovenaan na testdagen FIA WEC

Toyota bovenaan na testdagen FIA WEC

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/04/tjm1701ap23.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

In Monza zit de Proloog, of gewoon de testdagen, van het FIA WEC er op. In de rangschikking vinden we bovenaan de Fransman Nicolas Lapierre in zijn Toyota TS050 HYBRID. De man, die na een afwezigheid weer zijn opwachting maakt bij de Japanners, zette zijn rondje neer tijdens de allerlaatste sessie van de tweedaagse in Monza.

Lapierre gaf zichzelf een leuk verjaardagscadeau en was 0.785 van een seconde sneller dan zijn teamgenoot Mike Conway in de #7 Toyota. Verder ging alleen Anthony Davidson, ook al in een Toyota, onder de grens van 1min30 op de Italiaanse omloop. De beide Porsche 919 Hybrid werden derde en vierde, op amper een seconde van Lapierre. De ByKolles ENSO CLM P1/01-Nismo reed niet.

In LMP2 was Ho-Pin Tung de snelste op de slotdag in de Jackie Chan DC Racing ORECA, 0.111 seconden voor Nelson Panciatici in de Signatech-Alpine A470-Gibson. De snelste man van het weekend was echter Mathieu Vaxivière in de TDS Racing ORECA, voor de Vaillante Rebellion van Bruno Senna.

Michael Christensen was dan weer de snelste in GTE met de nieuwe Porsche 911 RSR, voor tealmgenoot Frédéric Makowiecki. Miguel Molina was de beste in GTE Am, in een Ferrari.

Op 16 april start het WK uithouding in Silverstone.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_gallery admin_label=”Galerij” gallery_ids=”1656,1657,1658,1659,1660,1661″ fullwidth=”on” orientation=”landscape” show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” background_layout=”light” auto=”on” auto_speed=”5000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply