Home > #Hoofdnieuws > Buhk-Perera met hun Mercedes klasse te sterk in Misano Blancpain Sprint

Buhk-Perera met hun Mercedes klasse te sterk in Misano Blancpain Sprint

In de hoofdrace van de Blancpain GT Sprint in Misano was de zege opnieuw voor het HTP Mercedes duo Franck Perera en Max Buhk, terwijl de Belgen nergens waren. Enzo Ide strandde samen met Christopher Mies op een elfde plek en was zo de beste Belgische vertegenwoordiger.

Na de winst gisteren verliep de hoofdrace voor Maxi Buhk en Franck Perera in de HTP Motorsport Mercedes zo mogelijk nog makkelijker. Op de meet hield het duo onbedreigd 23 seconden over op het Bentley duo Vincent Abril-Steven Kane. HTP pikte met Dominik Baumann en Jimmy Eriksson nog de derde plaats weg, terwijl AKKA ASP met Serralles-Juncadella ook de vierde plaats voor Mercedes veilig stelden. Monti-Haase (Sainteloc Audi) sloten de top 5 af, als beste van de Audi vertegenwoordigers, ver voor de beste wagen van WRT, Jake-Schothorst op de tiende plaats. Vermelden we nog de 7de stek van Markus Palttala in de ROWE BMW M6.

En zo komen we bij de Belgen. Enzo Ide werd elfde, na een schuiver in de aanvangsfase van de race. Zonder dat incident was een top 5 mogelijk geweest, maar het werd dus een puntenloze race voor de regerende kampioen. Nog bij WRT verdween Dries Vanthoor meteen uit de race, terwijl Maxime Soulet na de crash van gisteren niet eens van start kon gaan. Vooral bij WRT was de ellende compleet, het team van Vincent Vosse zat duidelijk in de hoek waar de klappen vielen. Missen ze nu Fred Vervisch en Laurens Vanthoor al?

Globaal was Mercedes in Misano en dan zeker het duo Maxi Buhk en Franck Perera een klasse te sterk, terwijl Mercedes, op de nieuwe Pirelli-rubbers, globaal veruit de beste wagen is in de huidige BoP, of moeten we stellen, niet iets te sterk?

Monza is nu op 22 en 23 april de eerste afspraak voor de Blancpain Endurance, terwijl de sprint op 6 en 7 mei in Brands-Hatch aan de tweede meeting toe is.

 

 

Leave a Reply