Home > #Hoofdnieuws > De Mevius: leerschool in Terre des Causses

De Mevius: leerschool in Terre des Causses

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Guillaume de Mévius en Louis Louka werken volgend weekend de Rallye Terre des Causses af, aan het stuur van een Peugeot 208 VTI R2 uit de ateliers van PH-Sport. Een deelname die de vertegenwoordigers van het RACB National Team zal toelaten nuttige ervaring op te doen op een heel glad parcours. Bovendien kunnen ze ook slechts beperkt
verkennen. Sinds hun te korte deelname aan de Herock Spa Rally kriebelt het een beetje bij Guillaume de Mévius en Louis Louka. Zaterdag en zondag krijgen ze de gelegenheid om zich opnieuw op scherp te stellen, dankzij een deelname aan de Rallye Terre des Causses. “Ik kijk er al naar uit om opnieuw te proeven van de sfeer van de Peugeot 208 Cup”, stelt Guillaume. “Het niveau is er heel hoog, maar er heerst een heel sportieve sfeer onder de deelnemers. Ik sta voor de derde keer aan de start van deze wedstrijd, de tweede keer met mijn corijder Louis. Het parcours is dikwijls heel snel en ook relatief smal.”

Zoals steeds in de rally’s van het Frans kampioenschap onverhard worden de verkenningen beperkt tot één passage.
“Het komt er op aan om in perfecte symbiose te zijn met je teammaat”, analyseert Louis. “De regels laten slechts één verkenning toe, met de wedstrijdwagen, net voor de start van de rally. Gelukkig krijgen we voor we starten nog de tijd om de beelden van de onboardcamera te bekijken.”

Geen sprake van daarentegen om de nota’s van vorig jaar te gebruiken.
“De officials zijn er heel strikt”, gaat de corijder verder. “Minstens één keer per lus wordt de wagen volledig gefouilleerd. We kunnen het tracé niet verkennen op basis van de nota’s van vorige edities, we moeten van een wit blad papier vertrekken.”
“Ik moet toegeven dat ik zo een format wel kan smaken”, legt Guillaume uit. “Die extra moeilijkheid zorgt er niet alleen voor dat de eenheid tussen corijder en rijder groter wordt, maar zo doe je ook ervaring op in het nemen van nota’s tegen hoge snelheid. Bovendien kan je op dit soort terrein ook heel wat opsteken. Op onverhard worden je reflexen aangescherpt en leer je ook anticiperen.” Toch koesteren de vertegenwoordigers van het RACB National Team beperkte ambities.
“We komen hier niet aan de start met de bedoeling de Peugeot 208 Cup te winnen”, gaat de laureaat van de Peugeot Rally Challenge verder. “Het belangrijkste doel is ervaring opdoen op onverhard, een ondergrond die bij het merendeel van de
wedstrijd buiten onze landsgrenzen wordt gebruikt

(racb)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
WRC: “Tweede lus was telkens goed” (Guillaume de Mévius)
WRC: Top 10 voor De Mevius in Portugal
WRC: Guillaume de Mévius: “We hebben veel geleerd”
RNT: meer dan ooit met een internationale uitstraling

Leave a Reply