Home > #Hoofdnieuws > WK en EK Rallycross, start in Barcelona

WK en EK Rallycross, start in Barcelona

Tijdens het weekend van 1 en 2 april is er in Barcelona, op het F1-circuit, niet enkel de start van het Wereldkampioenschap Rallycross maar ook het FIA Europees Kampioenschap  begint dan opnieuw.

Het Wereldkampioenschap, uiteraard voorbehouden voor de topklasse Supercars in deze discipline, belooft alvast veel goeds met rijders als Sébastien Loeb, Petter Solberg, Ken Block, Timo Scheider, Guy Wilks en uiteraard regerend kampioen Mattias Ekström. Daar bovenop komt nog eens dat een aantal teams steun genieten van Peugeot, Ford, Volkswagen of Audi. Zo krijgt u meteen een beeld geschetst van het niveau dat het WK momenteel haalt. Kort voor de seizoensstart laat geen enkel team echt in zijn kaarten kijken en voorspellingen doen is zo mogelijk nog moeilijker dan de voorbije jaren, want naast het zestal hier eerder  genoemd zien we nog namen als Johan Kristoffersson (vice-kampioen 2017), Timmy en Kevin Hansen en Andreas Bakkerud. Die laatste, de Noorse ploegmaat van de Amerikaan Block bij Hoonigan Racing,  durven we met drie overwinningen in 2016 aan het stuur van een enorm snelle Ford Focus toch als één van de favorieten naar voren schuiven. In elk geval, zondagnamiddag rond 16u lokale tijd zijn we met zijn allen al iets wijzer over de nieuwe waardeverhoudingen. Naast de 18 permanente rijders worden ook Guerlain Chicherit  (Renault Clio), Herve Knapick (Citroën DS3) en Grégoire Demoustier aan de start verwacht.

Naast het WK komen ook de Supercars voor het EK in actie. Hun kampioenschap wordt beslist over vijf wedstrijden en de strijd wordt heviger dan ooit met 29 permanente rijders. Daaronder één Belg, Michael De Keersmaecker, die met zijn Ford Fiesta de strijd aangaat met onder meer Anton Marklund en Magda Andersson (VW Polo, Marklund Motorsport) , Tommy Rustad (Peugeot 208, Albatec), Robin Larsson (Audi A1) en René Munnich (Seat, All-inkl.com). Liefst 32 rijders komen aan de start voor de opener van het EK in Barcelona, wat met het WK inbegrepen zorgt voor een startveld met maar liefst 53 Supercars.

En ook de Touringcars komen in actie, daar zien we met Steve Volders nog een landgenoot aan de start verschijnen. Hij gaat de strijd met het overwegend Noorse deelnemersveld aan met zijn Ford Fiesta die hij al naar winst stuurde tijdens de beide BK-wedstrijden in maart.

Zaterdagochtend 1 april begint de actie om 9u met de vrije trainingen, gevolgd door de eerste reeksen. Op zondag gaat het dan verder vanaf 8u30 met de ochtendtrainingen, reeksen en de finales vanaf 13u45.

En de Europese Super1600-rijders zegt u? Die beginnen in Portugal, tijdens het weekend van 22 en 23 april aan hun seizoen.

You may also like
WRX: FIA zoekt een nieuwe promotor
In een notendop: Scuderia Cameron Glickenhaus, Petter Solberg in F1 en Lamborghini hervat productie
WRC: Home Shakedown met Sébastien Loeb
Trophée Andros: Loeb doet mee in Super Besse

Leave a Reply