Home > #Hoofdnieuws > Volkswagen richt zich op de klantenmarkt

Volkswagen richt zich op de klantenmarkt

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/2017-03-16-VWM-BK6-4315.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/DSC_3354.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/2017-03-26-VWM-BK6-0839.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/01_2017-01-24_vwms_f32017_eriksson.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Na de terugtrekking van Volkswagen uit het wereldkampioenschap rally, is het merk bezig aan een herpositionering binnen de autosport. De aandacht wordt nu verschoven naar het verstrekken van de top-producten aan klanten in diverse takken van de autosport.

Zo is er de lang verwachte ontwikkeling van de VW Polo R5. De wagen zal gebaseerd zijn op de laatste generatie Polo wagens en de motor is ook geen onbekende: het is dezelfde motor die nu al in de Skoda Fabia R5 ligt, een 1600cc met 280 pk. Daarenboven wordt er gewerkt aan plannen om de VW Polo WRC van 2016 aan privéteams aan te bieden in klantenversie.

Op rallycross-gebied is er vooreerst het Amerikaanse GRC (Global Rallycross Championship). Opnieuw is er een samenwerking tussen Volkswagen Amerika en Andretti Autosport, teneinde de titel te verdedigen die vorig jaar werd behaald. Regerend kampioen Scott Speed en superster Tanner Foust zullen opnieuw deelnemen op de 560 pk sterke Beetles, die door VW werden ontwikkeld. In het FIA World Rallycross Championship (WRX) gaat Petter Solberg, samen met Johan Kristoffersson aan de slag voor Volkswagen Zweden. Ze beschikken over twee 570 pk sterke Volkswagen Polo GTI Supercars. De wagens worden gerund door het team van Petter Solberg, met technische steun van Volkswagen Motorsport.

De oppermachtige VW Golf won verleden jaar in de TCR INternational series en de Asian TCR series. De wagen wordt nu verder ontwikkeld met o.a. een nieuw aero-package.
In de eenzitters tenslotte blijft VW een belangrijke motorenleverancier. De “powered by Volkswagen” Formule 3 Academy zet de lange traditie van talentenkweekvijver voort.

“Ik voel dat onze mensen zeer toegewijd en zeer gemotiveerd zijn”, zegt de directeur van Volkswagen Motorsport, Sven Smeets (foto). “We concentreren ons nu op nieuwe projecten zoals de ontwikkeling van de Polo R5 en de samenwerking met Volkswagen Sweden en Petter Solberg in het World Rallycross Championship. Bovendien werken we ook hard aan gevestigde en succesvolle projecten zoals Rallycross in de USA, TCR met de Golf GTI, en Formula 3. Verder is er ook interesse vanuit de klanten om de reeds beproefde en gelauwerde 2016 Polo R WRC in te zetten op verschillende rally’s. Onze boek met lopende projecten staat al aardig vol!”

(foto’s: VW Motorsport)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty

Leave a Reply