Home > #Hoofdnieuws > 24 Uur van Silverstone met diverse Belgen

24 Uur van Silverstone met diverse Belgen

Dit weekend kunnen liefhebbers van lange wedstrijden voor toerwagens hun hart ophalen met de 24 Uur van Silverstone, een race van promotor en organisator Creventic. Het deelnemersveld is redelijk gestoffeerd, met goed 35 wagens, waaronder ook een aantal landgenoten.

Opvallend, de 24-uursrace ten noorden van Londen is een wedstrijd voor toerwagens, maar staat ook open voor GT4’s. Zo zien we onder meer een BMW M3 V8, maar ook een BMW 1M, een Porsche Cayman GT4, een Lotus Exige en twee Ginetta, een G50 en een G55. In de G50 zit onze landgenoot Sven Van Laere, de man uit het Antwerpse, die onder meer de Nederlander Melroy van Heemskerk naast zich ziet.

We zien ook enkele TCR aan de start verschijnen, met twee Audi RS 3 LMS, een Volkswagen Golf GTi TCR en twaalf SEAT Leon Cup Racer. Onder meer de Spaanse Belg Jurgen Smet is één van de rijders in de vloot van Spaanse Cup TCR. De grootste Belgische delegatie vinden we dan weer in de Cup-klasse met de teams JJ Motorsport en QSR, die beide een BMW M235i Racing Cup aan de start brengen. In het exemplaar van QSR zien we het Belgische kwartet de Breucker-Timmers-Gillion-van Hooydonk, bij JJ Motorsport vier Britten.

De vrije training vindt op vrijdag 31 maart van 9.30 tot 11.00 uur plaats, gevolgd door de kwalificatie van 14.00 tot 15.00 uur en de avondtraining van 19.30 tot 21.00 uur. Op zaterdag 1 april is er van 11.30 tot 12.00 uur een warm-up, de race begint om 16.00 uur (alle tijden lokale tijd in Groot-Brittannië).

Leave a Reply