Home > VAS > Rittensport > Strijd en fun in Titanicrit

Strijd en fun in Titanicrit

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/vas-titanicrit.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/vaslogo-640×420.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De dubbele Titanicrit, de eerste in Kasterlee en de tweede maanden later in Rijkevorsel, vormt het scharnierpunt van het Rittensportkampioenschap in 2017. Met 66 inschrijvingen konden de inrichters van de 31ste Titanicrit alvast een deelnemerslijst presenteren die de vastgestelde gemiddelden volgde.

“We hebben niet speciaal gezocht naar extreme moeilijkheden”, stelde Dirk Van den Schoor, relatie deelnemers voor Titanic, “ik zou deze rit bestempelen als gemakkelijk.”

Het weerspiegelde zich in de uitslagen. Vooral dan in de instapklasse ‘recreatie’. Gie Geerinckx, met de mooie Honda Accord, leidde daar het eerste deel. Patrick De Clerck, Sam De Wolf…het zijn niet meteen de namen die we vooraan terugvinden. Na het tweede deel schoven de definitieve winnaars naar voren. Het werd een Titanic dubbelslag met Staf en Bram Aarts en de Fiat op de tweede plaats. De zege ging naar het Brabantse Diest, met Lizette Brebels, genavigeerd door haar man Hugo Bruyneel. “We hebben veel goedgemaakt in het tweede deel. We missen maar één controle, de volgende miste er al twee. Dat slaat direct een kloof”, verduidelijkt Hugo Bruyneel, die we ook al zagen in de Antwerp Classic. Rittensport, Classic, Marathon… “Neen, geen marathon”, valt Lizette in. “Dat gaat te snel. Wij hebben maar een heel gewone auto. Het moet allemaal wat leuk blijven, ook in rittensport. Op bepaalde tijdstippen speelt natuurlijk ook het weer mee. Een mooie lentedag als dit is anders dan een wedstrijd waar het heel de tijd regent.” Hugo hernieuwde na heel lange tijd met de zege. “Heel vroeger, zeker 30 jaar geleden, reed ik nog veel rittensport. Dat heette toen ‘oefenrally’s. Pas recent, met de memorial van Looi, raakte ik terug in contact met de rittensport. We vonden het leuk om weer mee te doen en dus staat er normaal voor dit jaar een heel seizoen op het programma”, vertelt Hugo.

In de klasse Toerisme en Sport werd het al snel duidelijk wie er voor de zege ging strijden. Eén bepaalde visgraat situatie maakte daar heel wat slachtoffers en zorgde voor spanning in de klassen…en veel nabriefing uiteraard! Navigatiespecialist Jens Vanoverschelde heeft al heel wat situaties gezien, maar hij zat deze keer aan het stuur en liet de navigatie over aan Pablo Cracco. Het werd op tijd beslist binnen Toerisme want het regende nulscores en dan liggen de kansen kort bij elkaar. Jens en Pablo kwamen als winnaars uit deel 1 en moesten Steven en Jos De Man, en de mooie Matra Murena, voor laten op deel 2. Regularity kampioen Luc Vanden Bogerd, met echtgenote Heidi Wuyts, ging in de achtervolging maar moesten de zege lossen na een 5de plaats in het tweede deel. Een zege dus voor het gemengde duo Vanoverschelde en Cracco, optredend voor de clubs Medina en Atlantic. Vanden Bogerd-Wuyts haalden voor Titanic de zilveren plak, Claeys en Boone brachten het brons naar de MAK, de Mechelse Autoclub.

“Dat was nog eens plezant”, juichte Patrick Holemans, “echte rittensport!” En inderdaad werd het in de klasse Sport een nieuwe zege voor het onoverkomelijke duo Pätrick Holemans en Johnny Champagne. Zij moesten echter in het eerste deel het West-Vlaamse duo Verschaeve-Van Craeynest voor zich dulden, maar 16 strafpunten op tijd gaven de doorslag in het tweede deel (gewonnen door Massa-Vandenholt). Het duel draaide dus uit in het voordeel van de Titanic renstal.

Het wordt nu lang wachten voor de rittensporters, die pas op 1 oktober weer aan de slag gaan met de … 32ste Titanicrit, deze keer wel met basis in Rijkevorsel. En daarna kan het rekenen beginnen voor de kampioenschapskansen.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”

Leave a Reply