Home > #Hoofdnieuws > Slalom van Oostende blijft overeind

Slalom van Oostende blijft overeind

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De discipline slalom is de laatste om zijn kampioenschap voor het seizoen 2017 te lanceren. Dat gebeurt dus volgende zondag 2 april met de slalom van Oostende, een organisatie van Autoclub Seagull.

Al jaren hangt de dreiging van de grote openbare werken aan de Vuurtorenwijk in Oostende als een zwaard van Damocles boven de inrichting van deze slalom. Jaar na jaar kregen we te horen dat het ‘deze keer wel de laatste keer zou zijn’. Maar jaar na jaar slaagde organisator Michel Rommelaere erin om de proef telkens weer te laten doorgaan. Dan eens met een inkorting van het parcours, dan weer met het verschuiven van het servicepark. En ook dit jaar prijkt de Slalom van Oostende weer op de kalender. Plaats van gebeuren: opnieuw de Vuurtorenwijk in Oostende!

Jörgen Draelants gaf al in het tussenseizoen te kennen dat hij gaat voor een verlenging van zijn titel. Als hij daarin lukt wordt hij de recordhouder binnen de slalom. Het wordt de uitdaging voor de andere rijders om Draelants en de ongenaakbare Mini Alora met nummer 85 op de deuren, van de zege te houden. De grootste tegenstand kunnen we verwachten van de toppers van vorig seizoen: de Polo van Dominique Van Kerckhove, de Lotus van Bart Lenaerts, misschien de Cappuccino van Jelrik Suffeleers (als de Suffeleers clan over de winter een en ander uit de mouw geschud kreeg) en misschien Frederik De Clercq, met een herziene Locost…

Wie het reglement uit pluisde zal ook gezien hebben dat er een Franstalige annex bestaat. Het VAS-kampioenschap krijgt immers een “interregionaal” tintje waarbij ook ASAF rijders kunnen deelnemen aan alle Vlaamse proeven. Bovendien staat de slalom van Oostende op de kalender van het kampioenschap van Henegouwen.

Zondag 2 april starten om 9u30u de verkenningen te voet van het 1600 meter tellende parcours. Vanaf 11u wordt er gestart met de eerste van minimaal 3 reeksen. Ten laatste om 20u is er dan de prijsuitreiking in restaurant ’t Valentientje in de Zandvoordestraat 206, Oostende-Konterdam. Nu alleen maar hopen dat de Franstalige deelnemers niet vergeefs op zoek gaan naar “het Vitamientje”!

Gedurende de reeksen kan de actie gevolgd worden in en om het lokaal van de OMS, in de Liefkemoresstraat te Oostende-Vuurtoren. De toegang tot de slalomwedstrijden is voor de toeschouwers zoals steeds…helemaal gratis!

 

(vas)

 

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”

Leave a Reply