Home > #Hoofdnieuws > Hopeloze strijd voor Stoffel Vandoorne

Hopeloze strijd voor Stoffel Vandoorne

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Veel sprookjes bestaan er niet in een harde wereld als de F1, en Stoffel Vandoorne kon dat ondervinden in zijn eerste kwalificatiesessie van het nieuwe seizoen. De nieuwe wagens werden aangekondigd als de snelsten ooit en je hoeft geen ingenieur te zijn, zelfs een ongeoefend oog kan op de beelden zien dat deze wagens een onnatuurlijke, bizarre snelheid ontwikkelen. Alsof de beelden in fast forward worden afgespeeld…

Om 7u00 Belgische tijd exact was Stoffel Vandoorne een van de eersten om in Albert Park op de piste te gaan. Op de “option tyres”, de utrazachte kwalificatiebanden. Installatieronde. 7u03 is Stoffel terug in de pit. Na de checkup gaat hij weer op de baan en de eerste snelle ronde probeert hij te maken om 7u07. Maar er is onmiddellijk een probleem. Iets met de benzinetoevoer. De pomp? De McLaren crew duikt onder de motorkap, er zijn nog zeven minuten te gaan.
“Je hebt de tijd om nog één ronde te zetten”, krijgt Stoffel om 7u14 te horen van zijn ingenieur Tom Stallard. Het wordt een op voorhand verloren strijd voor Stoffel. “Echt moeilijk om iets te doen over één ronde”, zegt Stoffel. “Ik kon geen temperatuur in de banden krijgen.” Met 1:26.858 staat zijn eerste tijd op de tabellen. 18de positie en dus is het al na het eerste deel van de kwalificatie inpakken geblazen.

Teamgenoot Alonso haalde met een 1:25 een 12de tijd en zou uiteindelijk als 13de stranden na de tweede sessie (Q2). Lewis Hamilton en zijn Mercedes leken nooit in de problemen te komen. Hij zette de uiteindelijke pole in 1:22.188. Lange tijd leek teamgenoot Bottas de uitdager te gaan worden maar hij finishte op de derde plaats (1:22.481) want Sebastian Vettel kon er nog net zijn Ferrari tussenkrijgen met 1:22.456.

Volgden dan nog Raikkonen, Verstappen, Grosjean, Massa, Sainz Kvyat en Ricciardo. De Australiër leek met de kopgroep te kunnen wedijveren maar zette zijn Red Bull naast de baan in de laatste sessie.

Morgen wordt het voor Stoffel het uur van de waarheid. Dan zullen we beter kunnen inschatten wat de McLaren-Honda combinatie waard is over een race-afstand. Dat Vandoorne taktisch sterk is en zijn banden goed kan sparen op bevel weten we van zijn GP2 tijd. Maar de nieuwe F1 is natuurlijk een heel ander spel.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?

Leave a Reply