Home > #Hoofdnieuws > 2017 voor… Nico Verdonck

2017 voor… Nico Verdonck

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Nico Verdonck is al jaren een vaste waarde in diverse internationale GT-kampioenschappen. De Brusselaar is de laatste jaren heel vaak in en op de Duitse Nürburgring te vinden en zal er ook dit seizoen weer een deel van zijn programma afwerken. Dit weekend is Verdonck er al aan het werk, voor de eerste race van de VLN. Wij spraken met Verdonck net voor de eerste race van het seizoen.

Nico, wat zijn de plannen voor 2017?

“Voorlopig heb ik één zekerheid dit seizoen en dat is het programma met ABT Bentley in VLN. Ik rij een aantal wedstrijden van de VLN, de kwalificatierace voor de 24 Uur van de Nürburgring en uiteraard die de 24 Uur van de Nürburgring zelf. Ik krijg goede, ervaren teamgenoten en ik heb ondertussen ook de gelegenheid gehad om met de Continental GT3 te gaan testen. Bij ABT Sportsline word ik lid van een heel professionele structuur, die kan buigen op een indrukwekkend palmares. Bovendien wordt het besturen van een Bentley in de ‘Green Hell fantastisch, dat weet ik nu al… Dit is zo een prestigieus merk, met zo een ruime autosportgeschiedenis, dat het verdedigen van de Bentley-kleuren een hele eer wordt. Maar ik werk ondertussen nog verder aan andere projecten, waaronder een mogelijkheid om de 24 Uur van Le Mans te rijden in GTE Am. Ook de 24 Uur van Zolder en Spa zou ik zeker willen rijden en de ADAC GT is ook nog een piste waar ik gesprekken lopende heb.”

Wat is je autosportdroom?

“Oh, heel eerlijk… de 24 Uur van Le Mans winnen.”

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/Nurburgring_24H-3520.jpeg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply