Home > Circuit > Eenzitters in een notendop: F.Renault Eurocup en World Series

Eenzitters in een notendop: F.Renault Eurocup en World Series

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Op Paul Ricard sloot onze landgenoot Max Defourny de Formule Renault Eurocup testsessie op donderdag af met een mooie 2de tijd, achter zijn teamgenoot, de Brit Will Palmer. Schwarzman maakte er een triple van voor het Franse R-Ace team. Zij waren de enigen in de 2.04 tijdenvork. Antwerpenaar Ghislain Cordeel eindigde 17de.

Bij de tests voor de World Series Formule 3.5 V8 was het de Isreali Roy Nissany die donderdag in Jerez de snelste tijd op de tabellen zette. Woensdag verraste debutant Damiano Fioravanti iedereen op de openingsdag met een snelste tijd. Fioravanti komt uit de Euro Formula 3 Open en rijdt komende seizoen voor het legendarische “Baron Rampante” team. Baron Rampante gooide in de jaren 90 hoge ogen in de Formule 3000 (met o.a. Barichello en Zanardi) en werd begin dit jaar opnieuw uit mottenballen werd gehaald door de oprichter en zakenman-racer Giuseppe Cipriani.

De World Series heroriënteerden zich verleden seizoen door zich te binden aan het wereldkampioenschap uithouding (WEC) en te mikken op de vorming van rijders voor de LMP topklasse. Nog maar een week geleden kreeg het kampioenschap een nieuwe mokerslag toen Arden, sinds jaar en dag present in de World Series, hun vertrek aankondigden uit de serie. Volgens Arden woordvoerders werd het voor het team “onmogelijk om nog rijders te overtuigen aan het kampioenschap deel te nemen, gezien de budgetten die er omgingen”… Het rijdersniveau zit in dalende lijn en het lijkt er op dat de World Series langzaam aan het wegkwijnen zijn….

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
2WD Trophy: kampioen Bruno De Wilde met Clio in 2023
E-Circuit: een overzicht van deze week
In een notendop: E-Circuit
Esports: Renault lanceert eerste esports evenement

Leave a Reply