Home > VAS > Rittensport > Titanicrit als scharnierpunt

Titanicrit als scharnierpunt

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/vaslogo-640×420.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/s-titanicrit-prev.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”3_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De komende Titanicrit in Kasterlee is reeds de derde rittensportwedstrijd van dit seizoen 2017. Alles blijft inderdaad nog mogelijk in dit kampioenschap, zeker met twee schrapresultaten in het verschiet. Maar op de vooravond van de afsluiter van de “lentecompetitie” kan er al naar tendensen worden gezocht.

Net als vorig seizoen is het seizoen in de rittensport duidelijk gesplitst in twee helften. De Titanicrit is het scharnierpunt. Volgend weekend sluit de 33ste Titanicrit in Kasterlee het eerste deel van de competitie, die dan pas herneemt op 8 oktober (!) met…de 34ste Titanicrit, maar dan wel in Rijkevorsel.

In de moeilijkste klasse, Sport, wordt de regelmaat beloond. Dat ondervonden de broers Bart en Bjorn Buysse. Patrick Coussée en Jan Himpe wonnen ietwat verrassend de opener in de Tierenteynrit en het duo Holemans-Champagne waren de sterkste in de Leeuwenrit. Maar een tweede en een derde plaats bleken voldoende voor de Buysse broers om de kop van de tabellen in te nemen.

In de klasse Toerisme staan Gitte De Beuckelaer en Benny Nuyts een beetje tot hun eigen verbazing aan de leiding van het kampioenschap. Daartoe teren ze vooral op de derde plaats die ze haalden in de Tierenteynrit. Vraag is of ze de achtervolgers kunnen afhouden want Eysermans en Poulmans wonnen in de Leeuwenrit en naderen tot op 3 punten. En ook Tierenteynwinnaar Patrick Rosiers, voorlopig nog 4de in de stand, zal snel zijn debacle in de Leeuwenrit willen vergeten (en schrappen) en op zoek gaan naar een beter resultaat.

De instapklasse recreatie dan. Traditioneel een felbevochten klasse met vooraan voorlopig een AMC Staden dubbel. Maarten en Stefaan Hoirelbeke kapitaliseren op een dubbele podiumplaats en staan aan de leiding, twee puntjes voor een even regelmatig presterende Francky Meyfroot en vier punten voor Dewulf en Collie (tweemaal 4de). De winnaars van dit seizoen staan verder. Druyts en Van Gompel wonnen de Tierenteyn maar konden niet bevestigen in de Leeuwenrit. Wellens en Hoogwijs scoorden dan weer de volle pot in Deerlijk, hun enig wedstrijd tot nu toe in 2017. Afwachten dus wie er opstaat in Recreatie.

Zaterdag 25 maart ligt het centrum voor de actie op een nieuwe locatie voor de Titanicrit: in De Notelaar, Kattenberg 31 te 2460 Kasterlee. Daar worden de eerste deelnemers op pad gestuurd om 19u01, voor een tweedelige rit over goed 100 kilometer. Omstreeks 21u40 gaat daar dan ook het tweede deel van start en de terugkeer van de deelnemers wordt voorzien voor 23u40.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”

Leave a Reply