Home > VAS > Rittensport > 10de Antwerp Classic opende seizoen

10de Antwerp Classic opende seizoen

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/vaslogo-640×420.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/s-antwe-classic.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/antw-uitslagen.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Na de rittensport, de Marathon, de regularity en de rally, was het deze keer de beurt aan de discipline VAS Classic om hun seizoen op gang te trekken. Dat geschiedde met de Antwerp Classic, 10de van de naam, vorige zaterdag.

Er kwamen 57 teams aan de start. De tussenstanden verliepen grillig, met meerdere mensen die naar voren kwamen en dan weer wegzakten. “Logisch”, legt wedstrijdleider Peter Wellens uit. “Het is geen echt moeilijke wedstrijd en dan zie je eens andere mensen verschijnen dan de keiharde specialisten. Dat verklaart ook de tussenstanden.
Het werd een wisselvallig weertje op zaterdag 18 maart, tijdens de Antwerp Classic. Een beetje grijzig en winderig in de voormiddag, maar na de tussenstop bij Radio Valencia werd het buienoffensief intenser. Maar dat kon de pret niet drukken want de deelnemers waren quasi unaniem tevreden over deze eerste Classic wedstrijd van 2017.

Toen ik jaren geleden begon met de werkgroep Classic, toen had ik dit soort wedstrijden in gedachten”, vertelt Patrick Holemans (uiteindelijk 12de geklasseerd) na aankomst in Lichtaart. “Dit was een Classic zoals hij moet zijn. Met valstrikken die mooi binnen het reglementaire kader bleven. Als er ergens drie bomen staan, dan moet je de bordjes niet achter de derde boom verstoppen. Neen, die moeten gewoon aan de eerste boom hangen. Duidelijk en veel plezieriger voor de mensen!

En nochtans liepen sommigen met open ogen in de opgespannen valletjes. Zoals André Depoorter en Ronny Callens, uiteindelijk tweede van het algemene klassement. “We maakten dezelfde fout als verleden jaar. En we hebben nog wel extra goed uitgekeken en opnieuw vulden we de verkeerde letter in!” Maar het duo was er niet rouwig om want voor ACP Bryghia, scoorden zij een dubbel. De winnaars werden immers clubgenoten Dirk Velghe en Geert Verdonckt, op de zwart-grijze Opel Manta. “Dit was niet de moeilijkste Classic”, vertelde Dirk Velghe. “Er zijn er zeker moeilijkere, zoals de Moustache. Het was nu ook niet meteen zeer eenvoudig… We hadden wel het geluk dat we nog in de klaarte konden finishen. Een maand geleden verspeelden we nog onze tweede plaats in de Ronde door Vlaanderen in het donker. Dus ik was zeer blij dat we hier alles in daglicht konden afwerken.

De derde plaats was voor Jan Eysermans en Wim Poulmans. Met de Subaru Impreza worden ze stilaan de specialisten van de klasse Youngtimer. Voor de winnaar van de klasse Toertimer moeten we nog één plaatje zakken, naar de 4de stek. Daar vinden we dan de Mitsubishi Lancer van Marjo Massa en Bjorn Vandenholt. Het duo uit de streek van Kortessem en Hasselt zijn lang geen onbekenden in de VAS-autosport. “Jaren geleden reed ik nog een volledig kampioenschap, en ook nog rally”, vertelt Marjo. “Maar ondertussen zijn de zaken veranderd en zeker sinds er kindjes zijn is de tijd er gewoon niet meer. We zouden dan ook geen volledig kampioenschap rijden maar met dit goede resultaat, en ook omdat er maar vier Classic wedstrijden zijn, beginnen we nu toch te overwegen of we het dit jaar niet zouden proberen…”

Het vervolg kunnen we zien op 3 juni, want dan moeten de deelnemers op weg in de buurt van Schuiferskapelle voor de Molen Classic. Een ander landschap en waarschijnlijk ook andere omstandigheden voor de tweede manche van het VAS Classic kampioenschap.

 

Algemene uitslag:

1. Velghe Dirk-Verdonckt Geert                (Opel Manta A)                                2.50

  1. Depoorter André-Callens Ronny (Ford Escort Mk2 RS2000) 2.55
  2. Eysermans Jan-Poulmans Wim (Subaru Impreza GT Turbo) 4.30
  3. Massa Marjo-Vandenholt Bjorn (Mitsubishi Lancer)                 6.25
  4. Verhaeghe Rudi-Mortelé Jurgen (Smart Fortwo) 21.50
  5. De Man Steven-De Man Jos (Matra Murena) 22.90
  6. Agten Guy-Seynaeve Dominiek (Datsun 260 Z) 24.70
  7. Babeliowsky Bart-Jaeken Hendrik (Opel Kadett City) 26.45
  8. Rackham Leo-Rackham Inge (Peugeot 205 GTI 1.9) 27.80
  9. Claeys Johan-Pessendorffer Werner (Porsche 911) 40.45

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”

Leave a Reply