Home > #Hoofdnieuws > 2017 voor … de Beetle Cup

2017 voor … de Beetle Cup

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Dit seizoen zien we in het kader van de regionale rallycrosswedstrijden een nieuwe serie: de Beetle Cup. Organisator Patrick Mertens vatte het idee op voor deze cup en presenteert dit seizoen een demoreeks.

Waar staan we vandaag?

Er zijn zeven Beetle Cup wagens gereed. Het zijn zuivere standaardwagens met een 90 pk dieselmotor, uiteraard met de nodige veiligheidsvoorzieningen zoals rolkooi. We kozen dit model omdat het toch nog iets exclusiever is en bovendien een pak goedkoper dan wanneer we, zeg maar een Golf model, waren gegaan. Het is de bedoeling ze op elk VAS-evenement te kunnen verhuren. Dit is zuivere pay-and-drive. Het bedrag mag iedereen kennen. Voor 750€ heb je een wagen voor de reeksen en de wedstrijden op zaterdag, voor Maasmechelen, op zondag voor Glosso. Daar zit dan alles, maar dan ook alles inbegrepen. We willen autosport brengen op instapniveau en budgettair haalbaar voor iedereen.

Wat zijn de plannen voor 2017?

Ik wil ze graag verhuren per evenement. Het is een ideale formule om bijvoorbeeld een indentive dag te doen met een bedrijf. Voorlopig zitten we nog met standaard prestaties, maar ik ben bezig met de motoren te tunen. Tegen de zomer kunnen we 113 pk hebben. Maar eerst op één wagen kijken of het lukt en dan kunnen we het overzetten op alle zeven wagens… Maar eerst wil ik de wagens op de baan krijgen voor de wedstrijd op Glosso, Arendonk, op zondag 30 april.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”

Leave a Reply