Home > #Hoofdnieuws > Tweede wedstrijd BK rallycross, een prooi voor Bex, Volders en Linnemann

Tweede wedstrijd BK rallycross, een prooi voor Bex, Volders en Linnemann

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Twee weken na de opener te Maasmechelen (Duivelsbergcircuit) trok het BK Rallycross naar het Circuit Jules Tacheny te Mettet. Dat ging voor de eerste maal ooit door zonder Supercars. De Limburgers Jos Jansen en Jochen Coox waren enkel dagen voor de wedstrijd de enige twee ingeschrevenen, waarop beiden besloten niet te starten in de hoogste klasse van rallycross. Voor Coox betekende dat geen wedstrijd terwijl Jansen de Volvo 242 van Filip Baelus leende om mee te strijden in de klasse Supernationals boven 2000cc.

De Super1600-klasse maakte met de aanwezigheid van liefst vijf EK-tenoren uit de top 10 van 2016 wel één en ander goed en al gauw bleek dat de kloof tussen de top van het Europees kampioenschap en de BK-toppers behoorlijk groot is. Uiteindelijk was Steve Otzer met zijn Citroën Saxo de enige Belg die in het gezelschap de Deen Ulrik Linnemann, de Hongaar Krisztian Szabo, de Let Artis Baumanis en de Tsjechen Josef Susta en Pavel Vimmer de finale wist  te behalen. Daar kreeg het publiek een voorbode van het komende EK met Linnemann (Peugeot 208) als winnaar voor de Europees kampioen van 2016, Szabo. Steve Otzer eindigde als vijfde terwijl  Artis Baumanis het podium vervolledigde. Davy Van Den Branden viel met motorpech reeds weg nog voor de ochtendtraining voor hem  goed en wel begonnen was.

In de klasse Supernationals boven 2 liter verdeelden Volvo-rijders Luc Maris (tweemaal) en Bert Bosmans (eenmaal) de beste tijden en zij waren ook telkens in hun halve finale de sterkste. Maar uiteindelijk was het met Kristof Bex een andere Volvo-rijder die de dagwinst veroverde. Bert Bosmans die tweede eindigde werd nog gediskwalificeerd wegens niet-conform gewicht waarbij Luc Maris en  Stephanie Van Lingen elk een plekje opschoven naar respectievelijk de tweede en derde plaats.

Steve Volders (Ford Fiesta) won zijn tweede wedstrijd op rij in de klasse Supernationals onder 2 liter en lijkt nu helemaal klaar voor zijn EK-campagne in de klasse Touringcars die begin april in Barcelona start. Volders had het aanvankelijk niet zo makkelijk en gaf zelfs op in de tweede heat. BMW-rijder Kurt Lambers had op dat ogenblik reeds twee besttijden op zak. Maar vanaf de laatste reeks keerde het tij voor Volders, die de derde reeks op zijn naam zette om daarna via winst in zijn halve finale door te stomen naar een twee op twee. Kurt Lambers eindigde als tweede voor de Nederlander Ron Snoeck (Volvo C30).

Het SMS-team met Raf Van Belle als piloot was laureaat in de SRX-cup (Ssangyong). Team Ladbrokes (Jerome Farinaux en Laurent Leonard) werd tweede en Media Germany (Patrick Hein) sloot af als derde.

Het BK gaat nu zijn lentepauze en ontwaakt tijdens het weekend van 17 en 18 juni opnieuw met de derde wedstrijd in het Duitse Buxtehude.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/sized_JN7A2487-2.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/sized_JN7A3250-2.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/sized_JN7A0869-2.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Vaarwel Ken Block
BK Rallycross: voorlaatste weekend op het Eurocircuit
In een notendop: rallycross in Frankrijk en Nederland
BK RX: Start uitgesteld

Leave a Reply