Home > #Hoofdnieuws > Testdagen Blancpain Series goed gevuld, evenwel weinig Belgen

Testdagen Blancpain Series goed gevuld, evenwel weinig Belgen

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Nu maandag en dinsdag houden de Blancpain Series hun jaarlijkse officiële testdagen op de omloop van Paul Ricard. Bij de 50 deelnemers heel wat bekende formaties, maar ook teams die terugkeren of zelfs nieuwe namen. Onder hen vinden we Reiter Young Stars, Team Zakspeed, Strakka Racing, Raton Racing, Roock Racing, SMP Racing, Team HB Racing, Herberth Racing en Black Bull Racing. In het totaal zien we niet minder dan 11 verschillende merken aan de testdagen beginnen, getuige de goede vorm van wereld’s belangrijkste GT3-serie.

Weinig Belgen

Wat de Belgische inbreng betreft, die is vrij minimaal. Uiteraard zien we Maxime Soulet bij Bentley, maar geen Wolfgang Reip meer bij het Britse merk. WRT is er uiteraard ook, maar daar blijven de beide Belgische rijders, Dries Vanthoor en Enzo Ide, thuis na eerdere privétesten in Italië. Andere Belgische teams zijn er niet meer in de Blancpain Series, waar waar ons land ooit hofleverancier leek te zijn.

Rijders uit ons Belgenland zien we nog wel, met name Christian Kelders bij Sainteloc (Audi) en Louis Machiels (Ferrari) bij Spirit of Race. Ook Bernard Delhez (HB Racing Lamborghini) maakt de verplaatsing. Nicolas Vandierendonck tot slot, bereidt in Paul Ricard zijn seizoen voor.

En enkele bekende namen

Enkele bekende namen die maandag en dinsdag in actie komen, zijn Jamie Green (WRT), Giancarlo Fisichella (Ferrari) en Oliver Jarvis (Bentley).

Hier de volledige deelnemerslijst

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Blancpain GT Endurance: vierde plaats voor Machiels
Opinie: twee maten en twee gewichten, met één BoP
Het einde seizoen van Dries Vanthoor
De autosport dit weekend

Leave a Reply