Home > #Hoofdnieuws > Meeke op de meet na fout, Neuville derde in Mexico

Meeke op de meet na fout, Neuville derde in Mexico

De Noord-Ier Kris Meeke heeft de WK Rally van Mexico gewonnen, meteen de vierde zege van de Citroën-rijder uit zijn carrière. Meeke begon slecht aan het seizoen, naar het voorbeeld van Thierry Neuville, maar Meeke zette in Mexico de puntjes op de ‘i’ en laat zien dat hij bij de titelfavorieten hoort, al liep het in extremis nog bijna fout.

Op de laatste dag stonden nog twee proeven op het menu en Kris Meeke won de eerste, zette de rally verder naar zijn hand en had de zege zo goed als op zak. In de Power Stage maakte hij echter een onverklaarbare fout op enkele meters van de finish en hield uiteindelijk nog 13,8 seconden over op de nummer twee.

Meeke haalde het op de meet van wereldkampioen Sébastien Ogier in zijn Ford, Ogier die meteen weer WK-leider wordt. Thierry Neuville, die werd derde en won de Powerstage, waardoor hij zijn puntentotaal mooi aandikt.

“Ik kan alleen maar zeggen dat ik gelukkig ben voor het hele team want zij vuurden me steeds weer aan. Zij losten de technische problemen van de eerste dag snel op en zo konden we vooraan meestrijden. Ik ben gelukkig met dit podium!”

Neuville deed het dus goed in Mexico, want hij werd niet alleen derde, achter Kris Meeke en de nieuwe WK-leider, Sébastien Ogier (Ford). De Duitstalige Belg won ook de Power Stage, de afsluitende proef waarin nog 5 extra WK-punten te verdienen zijn. Neuville scoort zo in Mexico 20 punten en schuift zo op naar de vijfde plek in het WK met 28 eenheden. Ogier leidt na drie wedstrijden met 66 punten, voor Jari-Matti Latvala, zesde in Mexico (Toyota – 58), Ott Tänak (Ford – 48) en Dani Sordo (Hyundai -30). De volgende WK-wedstrijd is Corsica, begin april.

 

 

Leave a Reply