Home > #Hoofdnieuws > Ook laatste testdag valt tegen voor McLaren

Ook laatste testdag valt tegen voor McLaren

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Op de laatste testdag van deze winter heeft McLaren-Honda geen goede indruk gemaakt. De zwart-oranje bolide, bestuurd door Fernando Alonso, legde opnieuw het minste aantal rondjes af van alle wagens (43). Het team bleef ook niet gespaard van technische problemen, want de wagen viel vandaag opnieuw twee keer stil.

Het loopt al de hele winter niet goed met de McLaren, en ook op deze allerlaatste testdag voor de start van het nieuwe seizoen is daar dus geen verandering ingekomen. Alonso kreeg in de voormiddag te maken met een elektrische storing, hetzelfde probleem als onze landgenoot Stoffel Vandoorne toen hij gisteren in de wagen zat. Met nog maar twee weken te gaan tot de eerste race is het nog maar de vraag met welke vormcurve McLaren daar aan de start zal komen. De twee vierdaagse wintertests zijn alvast reden tot kopzorgen bij de Britse stal en haar fans.

Kimi Räikkönen klokte met een 1:18.634 met voorsprong de snelste tijd van de dag in zijn Ferrari. De wereldkampioen van 2007 had in de namiddag wel nog een merkwaardige spin, maar hij kon zijn programma nadien zonder moeite verderzetten. Met zijn toptijd was Räikkönen alvast de enige die deze winter onder de 1:19 is kunnen duiken op het Circuit de Catalunya.

De tweede tijd was voor de Nederlander Max Verstappen (Red Bull), Carlos Sainz Jr. werd derde in de Toro Rosso. Bij Red Bull, deze winter ook al niet van pech gespaard, ging het ook mis in de namiddag: door een probleem met de turbo moest Verstappen een paar uur vanaf de zijlijn toekijken. Sainz Jr. en Lance Stroll (Williams) waren de productiefste rijders van de dag, zij gingen allebei 132 keer rond de piste nabij Barcelona.

De volgende Formule 1-afspraak is in Australië, waar in het weekend van 24 tot 26 maart de seizoensopener wordt gereden.

(Sam Varewyck – foto XPB Images)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?

Leave a Reply