Home > Circuit > VGL Racing stelt plannen voor

VGL Racing stelt plannen voor

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_gallery admin_label=”Galerij” gallery_ids=”835,836,837,838″ fullwidth=”on” orientation=”landscape” show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” background_layout=”light” auto=”on” hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Met het nieuwe Belcar Endurance Championship seizoen voor de deur staat ook VGL Racing te popelen om weer van start te gaan. Het Antwerpse raceteam zal dit seizoen opnieuw aan de start verschijnen met hun vertrouwde Saker RapX, die tijdens de wintermaanden de nodige updates kreeg.

Bert Van Gansen, technisch verantwoordelijke, licht toe: “De afgelopen maanden hebben wij ons vooral toegespitst op het aanpassen van de uitlaatcollector. Bovendien werd er in samenwerking met Van Thull Development en Saker UK verder gewerkt aan de aerodynamica. Deze aanpassingen zijn nodig om onze ambities en doelstellingen in 2017 waar te maken.”

Wat die ambitie concreet is krijgen we te horen van Patrick Lefevre: “Waar we vorig seizoen een aantal mooie podiumplaatsen wisten te pakken, zijn we ervan overtuigd dat het nog veel beter kan. Daarom zal dit seizoen onze focus enkel op het Belcar Endurance Championship liggen. De eindoverwinning in de Belcar 3 klasse en een top 10 plaats pakken tijdens de 24 Hours of Zolder zijn onze doelen!”

Voor het behalen van deze doelstellingen zal het Antwerpse team opnieuw kunnen rekenen op hun vaste piloten: Ronald Thienpont, Luc Branckaerts, Maik Barten, Bert van Gansen, Maxime en Frédéric Sels.

Ook de samenwerking tussen VGL Racing en Velocitas Racing lijkt in een stroomversnelling te zitten. Het team rond Ben Poelmans, Katrien de Hert en Jorg Floren kon vorig jaar al rekenen op de logistieke ondersteuning van VGL voor hun BMW Clubsport. Dit jaar is het de bedoeling om deze samenwerking nog verder uit te diepen. In de komende weken zal hierover meer duidelijkheid komen.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy

Leave a Reply