Home > #Hoofdnieuws > McLaren blijft sukkelen in wintertest

McLaren blijft sukkelen in wintertest

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De laatste vierdaagse test voor de start van het nieuwe Formule 1-seizoen is gisteren begonnen op het Circuit de Catalunya in Barcelona. Ferrari en Mercedes lijken nog steeds de beste papieren te hebben voor de seizoensopener in Australië over twee weken. Bij het McLaren-Honda van onze landgenoot Stoffel Vandoorne gaat het heel wat minder, want net zoals vorige week had het Britse team te kampen met motorproblemen.

Bij de vorige test in Barcelona moest het McLaren-team maar liefst vijf krachtbronnen gebruiken op vier dagen. Die lijn werd gisteren doorgetrokken tijdens de eerste dag van de laatste vierdaagse test, want nog voor de middagpauze moest Stoffel Vandoorne al terug naar de pits door een nieuw probleem met zijn Honda-motor. De mecaniciens van het team hadden enkele uren nodig om de volledige power unit te vervangen. Uiteindelijk kon Vandoorne aan het einde van de dag nog wat rondjes rijden. In totaal ging hij 80 keer rond de piste in Barcelona. Ter vergelijking: Sebastian Vettel reed in de Ferrari maar liefst 168 rondjes, net zoals zijn collega Felipe Massa (Williams), die de snelste tijd van de dag neerzette.

Op dag twee verging het McLaren niet veel beter. Vandoornes teamgenoot Fernando Alonso had vandaag weliswaar geen last van motorproblemen, maar hij maakte zeer weinig kilometers. De McLaren ging slechts 46 keer rond de piste, een pover aantal vergeleken met de meeste andere teams. Al blijven ook zij niet van pech gespaard: de Red Bull van Max Verstappen viel stil door een probleem met de power unit, maar in de namiddag kon de jonge Nederlander toch nog tot een totaal van 102 rondes komen. Ook bij Ferrari waren er problemen: Kimi Räikkönen ging naast de baan in bocht drie, waardoor ook zij vandaag niet bijzonder veel rondes reden (53). De snelste tijd werd gereden door Mercedes-rijder Valtteri Bottas.

Morgen zal Stoffel Vandoorne opnieuw plaatsnemen in de McLaren voor de voorlaatste testdag. De testsessie start om 9 uur.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?

Leave a Reply