Home > #Hoofdnieuws > 2017 voor… Stienes Longin

2017 voor… Stienes Longin

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De tweede man waarmee autosportwereld.be afspraak heeft met het oog op 2017 is een streekgenoot van Christoff Corten: Stienes Longin. Leuvenaar Longin Jr. Neemt zo stilaan de fakkel van zijn vader over en is klaar voor 2017!

Stienes, wat zijn de plannen voor dit seizoen 2017?

“Ik heb eigenlijk een programma dat vergelijkbaar is met 2016, met name de Nascar Euro Series en de Belcar. Uiteraard is het grote verschil dat ik na de titel in Elite 2 van de Europese Nascar, nu richting de Elite 1 ga, nog steeds met PK Carsport, dat spreekt voor zich. De Elite 1 is een veel hoger niveau en het zou van overdreven optimisme getuigen om te zeggen dat ik meteen vooraan ga meerijden. Maar, ik geef mezelf twee seizoenen en eind 2018 ten laatste wil ik voor de zege vechten in Elite 1. Kan dat vroeger, des te beter, maar we zien dus wel. Ik ga me alvast 100% inzetten en ik geloof er in. Het tweede deel van mijn programma 2017 is de Belcar. Wat, waar en hoe, daar vertel ik over enkele weken meer over. One offs denk ik niet meer te doen, want dat ligt me niet zo. Ik voel me goed in een programma met kampioenschappen, waar de doelen ook duidelijk zijn en om echt top te zijn, moet iedereen iedereen kennen en dat kan niet op één weekend.”

Wat is je autosportdroom?

“Wel, ik ga het niet te ver zoeken, ik wil de 24 Hours of Zolder winnen. Iedere keer als ik meerijd, gaat er wel iets fout… Ik wil die race echt op mijn naam schrijven en liefst dit seizoen!”

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_gallery admin_label=”Galerij” gallery_ids=”680,681,682″ fullwidth=”on” orientation=”landscape” show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” background_layout=”light” auto=”on” hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
Belcar NRF Zolder: Belcar op zaterdag door de lenzen van Roel Ramaekers & Joachim Cieters

Leave a Reply