Home > #Hoofdnieuws > Australian Supercars en Nascar dit weekend

Australian Supercars en Nascar dit weekend

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Kyle Busch was de beste in de Nascar-wedstrijd van de Xfinity Series in Atlanta dit weekend. De Amerikaan reed in de Toyota van Joe Gibbs Racing naar de pole en de zege, voor Brad Keselowski (Team Penske – Ford) en Kyle Larson (Chip Ganassi Racing).

In Australië waren de eerste zeges van het seizoen in de Supercars voor Shane van Gisbergen. De regerende Blancpain kampioen won in zijn Holden Commodore van Red Bull Holden Racing Team Australia beide wedstrijden. In de eerste race pakten Fabian Coulthard (Ford) en James Courtney (Holden) de resterende podiumplaatsen, in de tweede race waren die voor Scott McLaughlin (Ford) en Chaz Mostert (Ford). Ondertussen lijkt het alsof Alfa Romeo interesse heeft in het Australische kampioenschap.

Vermelden we nog dat Lucas di Grassi, ex-WEC-rijder van Audi en vaste man bij ABT Schaeffler Audi Sport in Formule e, gaat testen met de Tesla P100DL die in het EGT zal gebruikt worden. Andere namen voor het kampioenschap zijn Alexandre Prémat en Wolfgang Reip.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/P-20170304-00410_News.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Circuit: Supercars en IGTC ontmoeten elkaar in Bathurst
In een notendop: TCR Eseries, British GT en NASCAR
In een notendop: Supercars All Star, NASCAR & EuroNascar
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR

Leave a Reply