Home > #Hoofdnieuws > Regionale rijders geven de aftrap van het nieuwe rallycross-seizoen

Regionale rijders geven de aftrap van het nieuwe rallycross-seizoen

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Zaterdag 4 maart zetten de regionale heren en dames het nieuwe rallycrosseizoen in. En dat ging ondanks de onheilspellende weersvoorspellingen gepaard met een prima voorjaarsweertje. De hele dag werd er op een droge omloop gestreden voor de beste finaleplekjes en de toeschouwers kregen een mooi schouwspel voorgeschoteld van de VAS-rijders die hun eerste van in totaal zeven wedstrijden afwerkten op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen.

In de klasse Promo was er meteen een verrassing. Nieuwkomer  Yorick Maeyninckx verraste met zijn Opel Kadett alles en iedereen en bleef rijders met meer ervaring voor zoals Kim Valgaeren (tweede) met de VW Golf en Guy Vrachten (derde), een merkgenoot van de winnaar, maar dan met een Corsa. Maeyninckx had zijn overwinning overigens helemaal niet gestolen, want hij veroverde pole na twee besttijden uit drie heats.

In de klasse A, voorbehouden voor wagens onder 1600cc, was regerend kampioen Steven Van Nunspeet oppermachtig met zijn Honda Civic. Hij realiseerde in elke reeks de snelste tijd en verzilverde zijn pole door in de finale Jean-Pierre Verstraeten (Toyota Corolla) en Didier Dexters (Toyota MR2) voor te blijven.

Ook in de klasse B, met wagens boven de 1600cc, trok de regerend kampioen het laken naar zich toe. Pole-houder Jonas Kemps (BMW) zag tijdens de reeksen Colla Schrooten met de prachtige Citroen Xsara als voornaamste concurrent maar in de finale kon Schrooten niet echt gelijke tred houden. Nat het spel van de verplichte jokerronde was het zelfs Stijn Severeyns die met zijn Opel Ascona de tweede stek nog wist af te snoepen van Schrooten.

Naast de reguliere klassen was er verder ook de allereerste wedstrijd van de Beetle-cup. Dat is een “fun-formule” met een arrive-and-driver principe. De rijder komt toe en alles is voor hem/haar geregeld. Deze hoeft enkel plaats te nemen in de VW Beetle. Vijf van zulke Beetles stonden deze eerste wedstrijd aan de start, waarbij ook Supercar-rijder Jos Jansen en Tessa Mentens (supernationals) deelnamen. Mentens werd verdienstelijk tweede na Alex Verdonck.

De volgende VAS-wedstrijd wordt verreden op het Glosso-circuit in Arendonk, op zondag  30 april.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/sized_JN7A7297-2.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/sized_JN7A5775-2.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/sized_JN7A6751-2.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/sized_JN7A6572-2.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”

Leave a Reply