Home > #Hoofdnieuws > “Wij laten een jonge Belg rijden”

“Wij laten een jonge Belg rijden”

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/HASP17_HVO_119.jpeg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/9Z7A9365.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/9Z7A9291.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/9Z7A8882.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Peugeot Belux verraste net voor de aanvang van het BK Rally, met de Haspengouw, iedereen met de aankondiging dat het een Peugeot 208T16 voor de Nederlander Kevin Abbring en achtvoudig Belgisch kampioen rally Pieter Tsjoen zou inzetten. Uiteraard is het duo een aanwinst voor het BK, zeker na het rallypensioen van de levende legende Freddy Loix, maar al snel kwam er uit diverse hoek ook kritiek. “Waarom een Nederlander en geen jonge Belg laten rijden met het geld van een invoerder”, was de vraag die de ronde deed. Terecht of niet?

Wim Doms, PR & Events Manager van Peugeot Belux, was in Landen, tijdens de Haspengouw en antwoordde met de glimlach op deze kritiek.

Eigenlijk, vraag ik me af of de criticasters zich goed informeren, want wij laten een jonge Belg rijden. Guillaume de Mevius is zijn naam en samen met Louis Louka zal hij dit seizoen in de kleuren van het Racb National Team, met een Peugeot rijden, waarbij we hem nu met een 208 R2 aan het werk zien, maar dat kan op termijn ook een R5 worden. Wij steunen dus wel degelijk Belgisch talent. Overigens, dat zij die vinden dat we met Kevin Abbring een verkeerde keuze hebben gemaakt, mij eens vertellen wie we dan wel hadden moeten nemen? Kevin kent zijn gelijke niet in het BK en geeft aan het BK toch wel extra pigment. De tenoren van het BK zijn me komen vertellen dat ze blij waren dat Kevin zijn opwachting maakt in de strijd voor de nationale rallytitel. Voor ons is het ook niet onbelangrijk dat Kevin een goede relatie heeft met Peugeot in Nederland. Daarnaast is ook Pieter (Tsjoen) een grote naam en wat wil je nog meer? Wij kunnen ook niet iedereen laten rijden, daar hebben we uiteraard de budgetten niet voor.

Een duidelijk antwoord dus van de zijde van Peugeot Belux, dat bovendien ook zijn steentje bijdraagt aan de deelname van Cedric De Cecco aan drie wedstrijden van het BK in een Peugeot 208T16 of hoe de Leeuw ook in ons land van rally houdt.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50

Leave a Reply