Home > Circuit > Potty en Detry met WRT VW Golf GTI in TCR

Potty en Detry met WRT VW Golf GTI in TCR

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/O11-website-2.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Met de bevestiging van Maxime Potty (17) en de komst van Mathieu Detry (20) voor het tweede seizoen van de TCR Benelux, trekt Team WRT overduidelijk de kaart van de jeugd. In de VW Golf GTI TCR in de kleuren van de Belgian VW Club heeft het jonge duo de intentie om de gevestigde waarden het vuur aan de schenen te leggen!

Na een veelbelovende campagne in 2016, waarin de verschillende Volkswagen Golf onder meer vijf overwinningen konden boeken, maakt de TCR Benelux zich klaar voor zijn tweede jaar. In 2017 mikken de teams die de belangen van het merk uit Wolfsburg en de Belgian VW Club verdedigen meer dan ooit op de titel op het einde van het seizoen.

Team WRT bijt de spits af en kondigt als eerste zijn team aan voor de bolide die wordt klaargestoomd in de ateliers van Baudour. Maxime Potty – amper 17 – wordt beschouwd als een van de revelaties van het voorbije seizoen en blijft aan boord. “Het doel is altijd geweest om verder te gaan met WRT”, reageert de jonge rijder uit Hamoir en tevens de winnaar van de Golf GTI TCR Trophy vorig jaar. “De relatie met Vincent Vosse, maar ook Eliott Hoffet, de verantwoordelijke ingenieur, en de mecaniciens is uitstekend. Vorig jaar was ik een echte debutant en stap voor stap hebben we progressie kunnen boeken. Dit jaar moet ik uiteraard veel minder zaken ontdekken… Jean-François Hemroulle blijft aan mijn zijde staan tijdens de races en zijn ervaring komt me goed van pas. Daarnaast kan ik niet wachten om de samenwerking aan te gaan met mijn nieuwe teamgenoot. Ook hij is jong en ik ben ervan overtuigd dat we elkaar zullen helpen om WRT en Volkswagen successen te bezorgen.”

Mathieu Detry, de auteur van enkele opmerkelijke gastoptredens op een SEAT in 2016, staat aan de vooravond van zijn eerste volledige seizoen in het kampioenschap voor toerismewagens. “Ik ben echt gelukkig”, glimlacht de 20-jarige Brusselaar. “Eerlijk gezegd had ik niet op meer durven hopen! De TCR Benelux is absoluut het kampioenschap waarin ik voltijds actief wou zijn. Het niveau ligt er bijzonder hoog, het is de meest gemediatiseerde nationale competitie in ons land en ik hou van sprintwedstrijden en de adrenalinerush die ermee gepaard gaat. Niet alleen sta ik aan de start van het volledige kampioenschap, bovendien is het ook bij een van de meest prestigieuze teams en met Maxime als teamgenoot. We vormen een duo van erg jonge rijders, maar het staat vast dat we hier niet zijn om een figurantenrol te spelen.”

Tijdens de twee voorziene testdagen voor de aftrap van de TCR Benelux, op 22 en 23 april in Spa-Francorchamps, kan Mathieu grondig kennismaken met zijn nieuwe omgeving.

“Volkswagen zal een hoofdrol spelen in de TCR Benelux!” verheugt Charles-Henri Bonnet zich, de Secretaris-Generaal van de Belgian VW Club. “Team WRT is de eerste om zijn rijders aan te kondigen, maar in de wandelgangen komt er stilaan beweging en dus kunnen we binnenkort hopelijk meer nieuws verwachten. Dit jaar hebben we beslist om een meer directe steun te geven aan de Belgische VW-teams, met een duidelijke ambitie: de titel voor een team met een Golf GTI TCR op het einde van het seizoen!”

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/Mathieu-Detry-1.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
In een notendop: (W)TCR
TCR500: voor diverse klassen toerwagens
TCR Europe: met start in Spa!
De nieuwe Volkswagen T-Roc Cabriolet

Leave a Reply