Home > VAS > Rittensport > Leeuwenrit zet rittensportseizoen verder

Leeuwenrit zet rittensportseizoen verder

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Een goede twee maanden geleden opende de Tierenteynrit het Vlaamse autosportseizoen en werden de eerste kaarten op tafel gelegd. Op het podium toen nogal wat verrassingen.  Voor de tweede manche van het rittensportseizoen gaan we naar Deerlijk en de Leeuwenrit. Een wedstrijd in twee delen over  een goede 95 km (met 30 km verbinding) in de streek van Kortrijk.

Tierenteyn-Recreatiewinnaars Erik Druyts en Greta Van Gompel staan opnieuw op de deelnemerslijst en kunnen ingeval een tweede winst al vroeg op het seizoen een kloof slaan. Patrick Coussée en Jan Himpe kunnen hetzelfde realiseren in de klasse Sport. In Toerisme kan leider Patrick Rosiers opnieuw tellen op de diensten van zoon Robin Rosiers. De tegenstand in alle klasses zal vooral moeten komen van de TAC thuisrijders zoals Karel en Korneel Vandoorn (Volvo, Toerisme), Bert Werniers en Johan Vanhecke (Volvo, Sport) terwijl ook kampioenen Patrick Holemans en Johnny Champagne opnieuw van de partij zijn. Deze lijst is zeker niet limitatief want er liggen veel kapers op de kust: Leo en Inge Rackham, Paul en Sander Van den Wyngaert, Jos Jamar en Olivier Vanherk, Buelens en Bersipont…

Het wedstrijdcentrum is gevestigd in Buurthuis De Wieke in Deerlijk. De eerste wagens nemen daar zaterdagavond de start om 19u01 en omstreeks 23u20 wordt de aankomst van de eerste deelnemers aan de finish verwacht.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”

Leave a Reply