Home > #Hoofdnieuws > Kronos Porsche Centre viert 20 jarig bestaan

Kronos Porsche Centre viert 20 jarig bestaan

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Kronos Porsche Centre werd in 1997 boven het doopvont gehouden en viert dit jaar dus zijn 20ste verjaardag. Net zoals bij het merk dat ze zo na aan het hart ligt maakt ook bij de concessiehouder de autosport deel uit van het DNA. Dat bewijst ze opnieuw op 5 en 6 mei – in het kader van het wereldkampioenschap endurance – door een Porsche 991 Cup in te zetten in de wedstrijd van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux die op Spa-Francorchamps wordt verreden. Didier Van Dalen, nauw betrokken bij de verkoop- en marketingafdeling van de concessiehouder, zal de wagen besturen.

“Passie en prestaties”. De slogan van Kronos Porsche Centre is de perfecte samenvatting van de spirit die elk lid van de prestigieuze Porsche-concessiehouder in Gembloux drijft. “Door de vereisten van de autosport toe te passen op de wagens van onze klanten hebben we onze onderneming kunnen laten groeien”, stelt afgevaardigd bestuurder Thierry Van Dalen. “Autosport zit in ons DNA. Net zoals dat het geval is bij Porsche, dat vorig jaar voor de achttiende keer de 24 Uur van Le Mans wist te winnen! Daarom willen we onze 20ste verjaardag in de verf zetten door een evenement op een circuit.”
Het merk uit Weissach wist zich in 2016 voor de tweede opeenvolgende keer tot wereldkampioen endurance te kronen (na tussen 1964 en 1984 al een tiental titels te hebben behaald) en verdedigt zijn wereldkroon dit jaar met twee 919 Hybrid tijdens de 24 Uur van Le Mans en de rest van het WK 2017. De tweede wedstrijd van dat wereldkampioenschap vindt van 4 tot 6 mei plaats in Spa-Francorchamps, en dat is tegelijk de generale repetitie voor de beroemdste etmaalrace van de planeet.

In het voorprogramma van deze immer populaire en prestigieuze wedstrijd worden twee manches van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux georganiseerd. En in dat peloton rijdt er een 991 Cup in de kleuren van Kronos Porsche Centre!

Na een eerste heel positieve ervaring in 2016 (met twee podiumplaatsen in de Klasse B van het Benelux kampioenschap) werd Didier Van Dalen opnieuw aangeduid om de bolide uit de ateliers van No Speed Limit (NSL) van Frédéric Bouvy te besturen. “Door in de verkoops- en marketingafdeling van Kronos Porsche Centre te werken voel ik iedere dag het prestige van ons lievelingsmerk”, legt hij uit. “Het is dus een ongelooflijke buitenkans om met een Porsche te kunnen racen. Vorig jaar reed ik voor het eerst met de 991 Cup, én met slicks, en het werd één van mijn beste herinneringen uit de autosport. De wagen is een waar plezier om te besturen, zeker op een circuit als Spa-Francorchamps. De balans, het geluid, de kwaliteit van de afwerking, de prestaties… Als een droom! De ervaring die ik in 2016 opdeed moet me dit jaar uiteraard helpen, hoewel ik terdege besef dat ik het moet opnemen tegen ware specialisten van deze monomerkencup. In een peloton van een dertigtal Belgische, Nederlandse en Franse deelnemers moet je onmiddellijk het juiste tempo en de juiste afstellingen vinden. Maar ik wil vooral het beste van mezelf geven, dat is mijn belangrijkste ambitie!”

Met hun 991 Cup, waarvan het kleedje herinneringen oproept aan het glorieuze autosportverleden van het merk, geven Kronos Porsche Centre en Didier Van Dalen alvast afspraak op vrijdag 5 en zaterdag 6 mei, op het circuit van Spa-Francorchamps!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
FIA WEC Sebring: een vooruitblik op Hypercar – deel 1 met Toyota, Peugeot en Glickenhaus
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen

Leave a Reply