Home > #Hoofdnieuws > Rallycrossseizoen zaterdag van start

Rallycrossseizoen zaterdag van start

[et_pb_section transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” fullwidth=”off” specialty=”off” admin_label=”section” disabled=”off”][et_pb_row make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” make_equal=”off” parallax_1=”off” parallax_method_1=”on” parallax_2=”off” parallax_method_2=”on” parallax_3=”off” parallax_method_3=”on” parallax_4=”off” parallax_method_4=”on” admin_label=”row” disabled=”off”][et_pb_column type=”4_4″ disabled=”off” parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text background_layout=”light” text_orientation=”left” admin_label=”Tekst” use_border_color=”off” border_style=”solid” disabled=”off”]

Geheel volgens de traditie wordt het eerste weekend van maart het rallycrossseizoen op gang geschoten op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen.

Zaterdag beginnen de heren en dames van het VAS-kampioenschap aan hun eerste meters, als we de testdag van half februari even buiten beschouwing laten.
In de promo-klasse kan men op zoek naar een nieuwe kampioen, wordt het één van de “oudgedienden” of komt er een nieuweling uit bijvoorbeeld Opendeur opzetten?
In de klasse A, voorbehouden voor wagens onder 1600cc, verdedigt Steven Van Nunspeet zijn titel en na zijn ware demonstratie van afgelopen jaar is hij de gedoodverfde favoriet. Ook in de klasse B voor wagens boven de 1600cc komt met Joans Kemps de titelhouder aan de start. In die laatste klasse tellen we voor zaterdag met 39 rijders, mede te danken aan het feit dat heel wat nationale piloten zich inschreven om nog snel extra testwerk te doen. Afgelopen jaren werd er besloten die rijders in een extra “nationale klasse” te laten rijden, vermoedelijk opteert men weer voor die keuze en zo krijgt men alvast een voorsmaakje voor het gebeuren op zondag.

Op zondag nemen de nationale piloten de fakkel over. Daar valt alvast op dat de klasse Super1600 met 15 inschrijvingen opnieuw in de lift zit. Kampioen Dennis Remans zal dan ook alle zeilen moeten bijzetten wil hij opnieuw de titel veroveren. Davy Van Den Branden komt met een splinternieuwe Citroën DS3, nieuwkomer Nick Vanalken kocht zich een VW Polo in Oostenrijk en Yves Teelen bouwde na zijn crash met de Saxo sinds vorig jaar een Peugeot 208. Ook de beide klassen Supernationals boven en onder 2 liter zijn weer goedgevuld. Boven 2000cc zien we een come-back van Luc Maris met een Volvo S40. Kristof Bex, Steve Volders en Bert Bosmans zijn meteen gewaarschuwd. Onder 2 liter kijkt de strijd nog heviger te worden en tijdens de testdag gaf Danny De Beuckelaer (Volvo C30) reeds aan zeker een tiental kandidaten voor winst te zien. In de klasse Supercars zien we vier rijders ingeschreven met Johnny Verkuringen (Subaru Impreza), Jochen Coox (VW Polo), Jos Jansen en Steve Volders (beide Ford Focus).

Naast de vertrouwde klassen kan het publiek op zaterdag èn zondag kennis maken met enkele nieuwe “fun-formules”. Op zaterdag is er de Beetle-Cup. Vijf VW Beetles worden aan de start verwacht, geprepareerd door Tielenaar Patrick Mertens. En op zondag is er de SRX-cup waar tien SSangyong Actyon Sports aan de start komen. In beide nieuwe competitieformules wordt er telkens een co-piloot verwacht.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply