Home > #Hoofdnieuws > Kumpen gaat verder in VS

Kumpen gaat verder in VS

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Anthony Kumpen was afgelopen weekend bij zijn tweede race op de Daytona International Speedway best indrukwekkend te noemen. In de eindfase van de seizoensopener van de NASCAR Xfinity Series streed hij met zijn #46 LeasePlan Chevrolet Camaro van Precision Performance Motorsports om een plaats bij de eerste tien. Kumpens Amerikaanse avontuur krijgt volgende zomer een vervolg in Mid-Ohio.

De uitstekende race van de regerende NASCAR Whelen Euro Series kampioen liep helaas niet tot het eind. Met vijftien ronden te gaan werd de Belg meegesleurd in de derde grote multi-car crash van de race en de motor van zijn #46 Chevrolet liep warm. Kumpen moest naar de kant en werd uiteindelijk als 22ste geklasseerd. Toch hield de Hasselaar een uitstekend gevoel over aan de race.

“Dit was fantastisch!”, stelde een tevreden Kumpen. “Ik wist de grote aanrijding in de beginfase te vermijden en hoewel ik de wagen wat spaarde om aan het eind nog wat te forceren kon ik toch een goed ritme aanhouden. Ik wist me naar de top-10 op te werken en ik was helemaal klaar om mijn eindspurt in te zetten, tot die crash kwam. Ik kon geen kant op. Jammer, maar dat hoort bij racen in Daytona. Toch ben ik ontzettend blij, want samen met het hele team leverden we een uitstekende prestatie én ik heb me rot geamuseerd!”

Kumpen levered zo nog maar eens het bewijs dat de NWES rijders kan klaarstomen voor de Amerikaanse NASCAR. Kumpen keert later dit jaar – tijdens de Europese zomerpauze – dan ook nog eens terug naar de NXS, om op 12 augustus de Mid-Ohio 200 af te werken. Een race op een road course, en daar kijkt Kumpen nu al naar uit.

“Ik kan de mensen van NASCAR, NWES, Whelen en alle andere partners niet genoeg bedanken”, voegde Kumpen er nog aan toe. “Deze Daytona 300 is heel verschillend van wat we in Europa doen, maar voor de race in Mid-Ohio is dat niet het geval. Daar wil ik mijn NWES-ervaring op ‘gewone’ circuits gebruiken en mikken op een top-5.”

Kumpen concentreert zich vanaf nu op het verdedigen van zijn Europese titel in de NWES, een seizoen dat op 3 maart begint met een Proloog op de Italiaanse Autodromo di Franciacorta. De eerste races worden op 8 en 9 april in Valencia afgewerkt. “Ik wil een derde titel, ja”, klinkt het bij een vastberaden Kumpen. “Als iemand anders dezelfde kansen wil krijgen als ik, zullen ze me eerst moeten kloppen in de NASCAR Whelen Euro Series. Ik ben er alvast klaar voor.”

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_gallery admin_label=”Galerij” gallery_ids=”245,246,247″ fullwidth=”on” orientation=”landscape” show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” background_layout=”light” auto=”off” hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
In een notendop: TCR Eseries, British GT en NASCAR
In een notendop: Supercars All Star, NASCAR & EuroNascar
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
NASCAR: Kyle Larson geschorst voor onbepaalde duur na racistische uitlatingen

Leave a Reply