Home > #Hoofdnieuws > Test in RS01 voor kampioen Clio

Test in RS01 voor kampioen Clio

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De Renault Clio Cup Benelux is een merkencompetitie met traditie. Renault draagt al meer dan 40 jaar de autosport in de Benelux een warm hart toe. Ook in 2017 komen de deelnemers aan de Renault Clio Cup Benelux zowel uit het noorden als zuiden van de Lage Landen. De eerste inschrijvingen zijn ondertussen een feit en de rijders zullen strijden om een test in een Renault RS01 bij Team Verschuur. Het is nu aftellen tot het weekend van 22 en 23 april, waar op het prachtige circuit van Spa-Francorchamps de aftrap wordt gegeven van de vierde jaargang van de nieuwe Renault Clio Cup Benelux.

Uiteraard is de merkencup voorbehouden aan de Renault Clio Cup van de vierde generatie, maar de wedstrijden verlopen samen met die van de TCR Benelux, een nieuwe succesvolle toerwagencompetitie. De krachten bundelen was het motto van beide kampioenschappen en het resultaat is een schitterende competitie voor toerwagens, op circuits als Spa-Francorchamps, Zolder, Assen, Zandvoort en Mettet. Iedere meeting biedt niet minder dan 220 minuten track time met 60 minuten vrije training, 20 minuten kwalificatie, 60 minuten Long Race en de vier sprints van 20 minuten. Uiteraard kan een team er voor kiezen om één of twee rijders per wagen in te zetten, wat met het format perfect uitkomt om de rijtijd en dus ook de kosten te delen.

Ondertussen komen de eerste namen voor de startgrid binnen, waar onder ook een Belgische rijder die de Renault Clio Cup Benelux goed kent en die zijn Clio 3 voor een Clio 4 inruilt. Hij en zijn collega’s zullen het hele seizoen uiteraard strijden voor de titel, maar ook voor een uitgebreide test in een Renault RS01 van Team Verschuur.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/02/2017_CC_Press_7.jpg” title_text=”De RS01″ show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply