Home > Rallycross > DIVERS > RallyX Nordic: Moeilijke zaterdag voor Enzo Ide

RallyX Nordic: Moeilijke zaterdag voor Enzo Ide

In het Zweedse Holjes werd vandaag het eerste luik afgewerkt van de vierde manche van RallyX Nordic, het Scandinavische kampioenschap rallycross. Waar de derde manche afgelopen donderdag in droge omstandigheden werd afgwerkt, zorgden de weergoden nu voor erg verraderlijke omstandigheden.

Foto © : Jan Kare Rafoss

De weersomstandigheden veranderden voortdurend en bij vrijwel elke start waren de condities van de omloop in Holjes wel anders. Dat maakte het de rijders niet makkelijk en zeldzaam waren dan ook de rijders die geheel foutloos bleven.
Onze landgenoot Enzo Ide strijdt mee in de klasse Supercars met een Audi S1. In de eerste reeks lukte Ide nog een zevende tijd na zijn Zweedse teamgenoot bij JC Racteknik, Sondre Evjen. Het was de Jamaicaan Fraser McConnell, gestart bij de eerste groep van vijf wagens, die de beste tijd liet noteren en die daarbij liefst drie seconden sneller was dan de Zweed Anton Marklund (VW Polo). Johan Kristoffersson, gestart samen met Ide in de tweede groep, klokte de derde tijd.
In de volgende heat was de baan zo mogelijk nog verraderlijker. De Audi van Ide raakt bij aanvang van de tweede ronde in het decor verzeild. Ondanks de DNF, no finish, achter zijn naam, staat Enzo Ide na twee van de vier te rijden heats nog steeds twaalfde. Het is de top twaalf na vier reeksen die doorstoot naar de halve finales. Ide over zijn reeks: “Het toerental stond te laag dus kwam ik al niet goed weg uit de startblokken. Even later viel dan nog de onboard camera naar beneden en die slingerde daarbij voor mijn ogen. Ik wou na de slechte start ook nog snel bij de voorliggers komen, maar ging dan te snel in de eerste bocht met de uitstap in de grindbak als gevolg.
Het was Niclas Grönholm die in die tweede reeks met zijn Hyundai i20 de snelste tijd neerzette en zo aan de leiding staat na twee reeksen. De tweede tijd was voor Ide’s teamgenoot Sondre Evjen. Johan Kristoffersson toonde zijn regelmaat en was opnieuw derde.

Met Thomas Martens is er een tweede landgenoot aan de slag in Holjes. Die rijdt in de klasse CrossCar Junior en is voorlopig tiende na twee reeksen. Ook hier gaat de top twaalf naar de halve finales.

De Fin Tommi Hallman leidt in de klasse Supercar Lites, de Zweed Matthias Janson is leider in de klasse Open 2WD en in de klasse Cross Car is de leiding in handen van de Zweed Jimmie Österberg.

Ook zondag kan u alle actie live volgen op het Youtube kanaal van RallyX Nordic en dat reeds vanaf 8u ’s ochtends.

You may also like
WK en Euro RX: Kristoffersson wint op zaterdag in Spa
WK en Euro RX: Kobe Pauwels kampioen in RX3, Enzo Ide wint in RX1, Niclas Grönholm wint in World RX
WK en Euro RX: Kristoffersson wint op zaterdag, Ide leidt in Euro RX1, Pauwels tweede in Euro RX3
WK en Euro RX: wordt Kobe Pauwels Europees kampioen in Portugal?