Home > Rallycross > EuroRX > WK en Euro RX: wordt Kobe Pauwels Europees kampioen in Portugal?

WK en Euro RX: wordt Kobe Pauwels Europees kampioen in Portugal?

Volgend weekend trekt het wereldkampioenschap rallycross naar het Portugese Montalegre. Naast het wereldkampioenschap is er ook de voorlaatste wedstrijd van het Europese kampioenschap in RX3 en in RX1.

In RX3, vroeger de klasse Super1600, kan onze landgenoot Kobe Pauwels met zijn Audi A1 de titel reeds veroveren in de voorlaatste wedstrijd. Pauwels heeft op dit ogenblik een voorsprong van twintig punten en is kampioen als hij in Portugal zijn dichtste belagers achter zich laat. Die dichtste achtervolgers zijn de Portugees Joao Ribeiro en de Pool Damian Litwinowicz. De Tsjech Jan Cerny is vierde en heeft een achterstand van 26 punten.

En in Euro RX1 heeft de Zweed Anton Marklund met zijn Hyundai i20 de beste kaarten in handen om zich reeds kampioen te kronen. Marklund heeft na vier wedstrijden reeds een voorsprong van 26 punten op de Let Janis Baumanis. Met nog twee wedstrijden te gaan en dus 40 punten te verdienen heeft zelfs onze landgenoot Enzo Ide (Audi), vierde in de stand, nog een waterkans. Maar dan zou Marklund de volgende wedstrijden amper punten mogen halen. Enzo Ide is er in elk geval op gebrand om na Riga ook in Montalegre een podium te halen.

In het wereldkampioenschap, met de elektrisch aangedreven bolides, wordt een double header afgewerkt. Slaagt de Zweed Johan Kristoffersson in zijn ongeslagen reeks verder te zetten?

You may also like
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring
WK en Euro RX: Johan Kristoffersson en Jan Cerny leiden in Duitsland