Home > #Hoofdnieuws > FE Berlijn: Vandoorne pakt pole

FE Berlijn: Vandoorne pakt pole

In Berlijn gaat straks het gevecht om de tweede en derde plaats in het kampioenschap van start. Stoffel Vandoorne (Mercedes EQ) zette de snelste tijd neer en haalt hiermee de tweede pole positie van zijn carrière binnen. Sébastien Buemi (Nissan) start op de tweede plaats. Ook Rast (Audi) en Stoffels teamgenoot, Nyck de Vries, kenden een sterke kwalificatie en starten op plaats drie en vier.

“Deze pole positie had ik echt nodig. De kwalificaties verliepen hier in Berlijn niet goed, maar vandaag hadden we de pace te pakken tijdens de groepskwalifciatie en nadien ook tijdens de superpole. Er is nog een lange race voor de boeg waar alles nog kan gebeuren, maar als de racepace ook goed zit, schat ik wel hoog te finishen vandaag”, aldus een blije Stoffel.

Alex Lynn (Mahindra) eindige net buiten de superpole en mag zo de zevende plaats innemen. Teamgenoot Jérôme d’Ambrosio start vanop de zestiende plaats. Zijn wagen lijkt niet mee te kunnen met de top van het veld.

Net zoals gisteren starten de leiders in het klassement helemaal achteraan. Deze keer konden ze zich wel kwalificeren, maar hun tijden waren gewoon niet goed genoeg.

Om 19u03 gaat de laatste race van het seizoen van start in Berlijn. U kan de race volgen via Eurosport 1.

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten