Home > #Hoofdnieuws > FE Berlijn: één twee voor Mercedes

FE Berlijn: één twee voor Mercedes

Tijdens een rustige, laatste race van het seizoen is het Stoffel Vandoorne die de overwinning binnenhaalt. Het is de allereerste overwinning in het elektrische kampioenschap voor onze landgenoot. Het ging hard aan toe tussen Vandoorne, de Vries en Buemi met heel wat inhaalbewegingen tussen de drie rijders. Uiteindelijk werd de Vries tweede en Buemi derde.

“We hadden wat problemen tijdens de vrije training vandaag, maar dit werd goedgemaakt in de kwalificatie. Ik had veel vertrouwen in de wagen en ook de superpole ging goed. Het was hard werken, maar al bij al reed ik een bijna perfecte race. We hebben goede resultaten voor het team en een eerste podium voor Nyck behaald. Volgend jaar willen we DS Techeetah verslaan, maar we hebben nog veel werk voor de boeg. Alles samen ben ik heel tevreden met mijn plek bij Mercedes. Het is een unieke kans die ik krijg en vandaag toont aan dat ik op de juiste plek zit”, aldus een tevreden Stoffel Vandoorne.

De rest van het veld

René Rast blijft heel erg sterk voor Audi. Hij greep net naast het podium en werd vierde. Hiermee doet hij het beter dan teamgenoot di Grassi die zesde werd. Felipe Massa, die als zestiende over de eindmeet kwam, laat ondertussen weten dat hij het team van ROKiT Venturi zal verlaten. Jérôme d’Ambrosio wist niet hoger te finishen dan de achttiende plaats ondanks enkele knappe inhaalpogingen.

Nico Müller (Geox Dragon) startte vanuit de pit, maar leek ook tijdens de race niet te kunnen volgen. Hij had 1 ronde achterstand op de rest van de grid. Oliver Rowland (Nissan) kwam halverwege in contact met Sims en kon de race niet uitrijden door schade aan de voorvleugel. Ook Robin Frijns (Envision) wist niet te finishen na een aanrijding met Lucas di Grassi (Audi).

In het eindklassement is het António Félix da Costa (DS Techeetah) die met kampioenschap gaat lopen (158 punten). Stoffel Vandoorne werd nipt tweede na zijn overwinning vandaag (87 punten). Hij eindigt net voor Jean-Éric Vergne (86 punten).

In het constructeurskampioenschap is het DS Techeetah die met de gouden beker gaat lopen met 77 punten voorsprong op Nissan e.dams (167 punten). Merceds-Benz EQ eindigt op een knappe derde plaats (147 punten).