Home > Rallycross > BK > BK RX: X Cross Car wèl in Mettet

BK RX: X Cross Car wèl in Mettet

Het zag er even niet goed uit voor de X Cross Car-rijders in het kader van het Belgisch kampioenschap rallycross. Enkele dagen geleden kwam immers het nieuws dat de eerste editie van de Legend Boucles Rallyshow en Rallycross niet zou doorgaan op het Circuit Jules Tacheny te Mettet.

En dat uiteraard omwille van de maatregelen rond Covid-19. Ondertussen werd wel een oplossing gevonden voor die rijders uit de klassen X Cross Car Senior en Junior. Zij zullen zondag 2 augustus hun derde wedstrijd van het seizoen afwerken voor het Belgisch kampioenschap rallycross.

Van 9u tot 12u zal er worden getraind en de reeksen en finales worden afgewerkt in de namiddag, van 13u tot 17u. Dat alles gebeurt weliswaard zonder publiek terwijl er voor deelnemers en teamleden de verplichting van mondmaskers is.

Eind februari en begin maart werden respectievelijk op het Circuit Jules Tacheny (Mettet) en het Duivelsbergcircuit (Maasmechelen) de eerste twee wedstrijden afgewerkt. In de klasse Senior is de leiding voorlopig in handen van Michael Maraite, gevolgd door Kobe Pauwels. Bij de Juniors is het Tom Heindrichs die de rangschikking aanvoert.

(bron BORA , foto J Dingenen)

You may also like
BK Rallycross: voorlaatste weekend op het Eurocircuit
In een notendop: rallycross in Frankrijk en Nederland
BK RX: Start uitgesteld
BK RX: Bora zoekt en vindt circuits