Home > WRC > WRC: Ott Tänak the Movie viert eerste verjaardag

WRC: Ott Tänak the Movie viert eerste verjaardag

Foto ©: Sterotek

Een jaar geleden, op 11 april, kwamen duizenden Esten samen in de straten van Talinn om Ott Tänak en Martin Järveoja in hun Toyota Yaris WRC naar de première van Ott Tänak The Movie te zien rijden.

“Het was volledig onverwacht dat zoveel mensen waren samengekomen met vlaggetjes om Ott en Martin te verwelkomen. Als ik terugdenk aan dat moment, krijg ik opnieuw een warm gevoel. Het toont aan hoe het Estse volk hun helden aanmoedigt”, vertelt de filmproducent Eero Nögene.

Dit was de eerrste keer dat zo’n spectaculaire filmpremière werd georganiseerd in Estland. De première werd online uiitgezonden en via meerdere social media kanalen werd het verspreid en meer dan 100.000 keer bekeken.

Achter het volledige event zit Sterotek Film, dat ook erkenning kreeg van Europa. Tijdens de SABRE Awards EMEA 2020 stond Sterotek in de top 5 in de categorie Marketing to Women.

“Om genomineerd te zijn samen met met Europa’s beste PR experts, is een grote eer. Een van onze doelen was om meer vrouwen naar de cinema te krijgen. We kregen veel feedback van vrouwen die zeiden dat het een mooie ervaring was en dat sommige zelfs de film meerdere keren hebben bekeken. Het WRC heeft zeker veel nieuwe vrouwelijke fans bijgekregen”, vertelt Nögene.

De film heeft ook veel aandacht gekregen buiten Estland. Om de film beschikbaar te maken voor de hele wereld, heeft Eero Nögene een video-on-demand platform gecreëerd. Vandaag is de film bekeken in 57 verschillende landen via: tanakmovie.com

Sterotek Film heeft besloten om de eerste verjaardag van de film te vieren door een kortfilm te maken over Ott Tänak en Martin Järveoja toen het duo de wereldtitel won in Catalunya, deze zal ook beschikbaar zijn voor de fans. In de kortfilm zitten ook achter de schermen fragmenten dat de stress en emoties aantoont van het winnen van de titel. Daarnaast hebben de filmmakers nog extra materiaal gepubliceerd over de jeugd van Tänak in Saaremaa, zijn thuisbasis in Estland. Alles kan ook bekeken worden op de website.

In de film wordt voornamelijk Engels en Ests gepsroken en werd vertaald in verschillende andere talen zoals Italiaans, Fins, Frans, Pools, Portugees, Duits, Japans…

You may also like
WRC: home shakedown met Ott Tänak
WRC Mexico: ontevredenheid bij Hyundai na de Rally van Mexico
WRC Finland: superieure Tänak aan het feest in Finland
WRC Finland: autoritaire Tänak gaat als leider slotdag in