Home > F1 > F1 esports: esporter Bereznay wint, Thibaut Courtois verrast

F1 esports: esporter Bereznay wint, Thibaut Courtois verrast

Foto ©: F1esports

Vandaag vond er een bijzonder evenement plaats. Echte racers namen het op tegen esporters in de game F1 2019, op het circuit van Melbourne. Onder meer McLaren rijder Lando Norris en Stoffel Vandoorne namen deel. De race werd georganiseerd door Veloce esports, een grote organisatie uit de gamewereld.

Voor de race begon was er de kwalificatie van achttien minuten. De race zelf was 29 ronden lang, wat de helft is van de echte GP van Australië.

De Hongaarse esporter Daniel Bereznay (Alfa Romeo) verzilverde zijn pole position en reed van start tot finish aan de leiding. Het podium werd vervolledigd door twee andere esporters, Jarno Opmeer en Tomek Poradzisz (aka Veloce_Hyperz). Er deden twee landgenoten mee, Thibaut Courtois en Stoffel Vandoorne. Courtois die het spel kent, heeft aangenaam verrast, de doelman van Real Madrid eindigde na een spektakelrijke race op de elfde plek, net buiten de punten. Stoffel Vandoorne mocht als negende starten en nam een vliegende start. Na een paar ronden reed hij vierde, maar niet veel later werd hij achteraan aangetikt. waardoor hij aan een inhaalrace begon, Vandoorne eindigde als vijftiende. F1-rijder Lando Norris reed in zijn McLaren naar de zesde plek nadat hij als voorlaatste moest starten, een puike prestatie van de jonge Brit.

Het was de eerste keer dat zo’n race werd georganiseerd en het was meteen een geslaagde editie. Lando Norris streamde de race op streamplatform Twitch en had meer dan 50 000 kijkers. Ook Veloce esports streamde de race op Youtube en ook hier kwamen 40 000 mensen de race volgen. Naar alle waarschijnlijkheid worden er nog een paar races georganiseerd.

You may also like
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten
Formula E India: alles wat u moet weten voor de race dit weekend