Home > #Hoofdnieuws > Trophée Andros: tweemaal podium voor Bakkerud

Trophée Andros: tweemaal podium voor Bakkerud

In Lans en Vercors werd het voorlaatste weekend van de Trophée Andros 2019-2020 afgewerkt. Volgend weekend is er nog de laatste meeting in Superbesse.

De Noor Andreas Bakkerud, vice-wereldkampioen rallycross, kon op vrijdag met een derde plek voor de eerste maal van het podium proeven in Elite Pro met zijn Audi A1 en deed op zaterdag nog ietsje beter met een tweede plek. “Ik ben uiteraard blij met deze prestatie in deze discipline, want Superbesse mis ik, dan moet ik in Parijs zijn.”, gaf de Noor mee net na de finish.

Voor het kampioenschap deed Aurélien Panis dan weer een prima zaak. Met zijn Enedis Audi A1 legde hij vrijdag beslag op de tweede plaats na Benjamin Rivière (Peugeot 208) en op zaterdag eindigde hij vierde terwijl Yann Ehrlacher (Dupessey AS01) won. Panis’ concurrent voor de titel in Elite Pro, Jean-Baptiste Dubourg werd slechts vijfde op vrijdag en zevende op zaterdag. Dat brengt Aurélien Panis opnieuw aan de leiding met een voorgift van 13 punten op Jean-Baptiste Dubourg.

In de klasse Elite wist Jérémy Sarhy (SLR AS01) zich met twee overwinningen zich reeds te verzekeren van de titel.