Home > Rally > WRC Finland: Tänak neemt over na problemen teamgenoten

WRC Finland: Tänak neemt over na problemen teamgenoten

Ott Tänak (Toyota) heeft opnieuw de macht gegrepen in de Rally van Finland. De Est ging door op zijn elan van gisteren en is nu comfortabel leider. Dat komt mede door het falen van zijn teamgenoten. Kris Meeke gaf op na een crash, Jari-Matti Latvala reed lek in de veertiende proef.

Foto: © WRC

Latvala had op het moment van zijn fout nog een minieme voorsprong op Tänak, maar door een wijziging in zijn pace notes ging hij te snel door een bocht en reed op een steen in een gracht. Hij hield enigszins stand en staat nog altijd tweede in de rangschikking, zij het nu op 14 seconden van Tänak. Esapekka Lappi (Citroën) neemt de derde plaats in, op 14,5 seconden. Of Latvala zijn eerste plaats had kunnen verdedigen was nog maar de vraag, want Tänak is bezig aan een fenomenale ochtendlus.

Kris Meeke ging aan hoge snelheid lichtjes van de baan en ook hij raakte daarbij een steen. De Brit beschadigde de ophanging van zijn wagen en moest zich een eind verder langs de weg parkeren met een afgebroken achterwiel. Exit Meeke en weg het volledige Toyota-podium, waardoor Thierry Neuville (Hyundai) een positie opschuift. Onze landgenoot kent voorlopig geen beterschap. Hij is voorlopig een figurant in de demonstratie van Tänak (+54,7 seconden). Ook wereldkampioen Sébastien Ogier kan voorlopig geen vuist maken. Hij volgt op een vijfde plaats met een achterstand van 39 seconden.

 

 

 

You may also like
WRC Mexico: de eerste gravelwedstrijd van het seizoen
WRC Monte-Carlo: Ogier ongenaakbaar
WRC Monte-Carlo: achttien proeven en driemaal de Turini
WRC 2023: Bertelli met Toyota in Zweden