Home > #Hoofdnieuws > Total Spa 24: drie vragen aan Christina Nielsen

Total Spa 24: drie vragen aan Christina Nielsen

Christina Nielsen heeft een palmares om u tegen te zeggen, met onder andere een wereldtitel in het IMSA WeaterTech SportsCar Championship in 2017. De Deense staat zaterdag aan de start van de 24 Uur van Spa met de #43 Strakka Mercedes. Autosportwereld sprak de drukbezette Deense in de aanloop naar de 24 Uur.

Waar ben je nu vooral mee bezig?

“Ik ben nu actief met Mercedes en Strakka in de 2019 Intercontinental GT Challenge en in het Amerikaanse IMSA met de Acura NSX en met de Craft-Bamboo Mercedes in Blancpain GT World Challenge Asia. Ik geniet er met volle teugen van! Rijden met een GT3 is echt wat ik graag doe. Vorig jaar reed ik nog met Porsche, maar ik kan het ook erg goed vinden met de Mercedes.”

Zou je graag fulltime in de Blancpain GT Series Europa rijden?

“Dat zou zeker leuk zijn, maar ik geniet ook van de races in Azië en Amerika. Mocht ik die kans krijgen, zou ik dat zeker overwegen.”

Hoe blik je vooruit naar de race?

“Ik schat onze kansen om te winnen in de klasse goed in. Onze mentaliteit is zeker in it to win it. Toch zijn we voorzichtig en wachten we natuurlijk uur per uur af. De wagen is heel betrouwbaar, het team is er klaar voor, maar we mogen natuurlijk zelf ook geen fouten maken”

Foto’s © Christina Nielsen

You may also like
Total Spa 24: drie vragen aan Adelheid Terryn
Total Spa 24: drie vragen aan Charles Weerts
Total Spa 24: Dries Vanthoor: “Ik wil uitrijden en winnen!”
Total Spa 24: drie vragen aan Niels Lagrange