Home > #Hoofdnieuws > Total Spa 24: drie vragen aan Adelheid Terryn

Total Spa 24: drie vragen aan Adelheid Terryn

Adelheid Terryn, head of communications voor SRO Motorsports Group

De Total 24 Hours of Spa loopt stilaan op zijn einde. Met nog iets minder dan een uur op de teller, leek het ons tijd voor een laatste interview achter de schermen. De afsluiter is voor Adelheid Terryn, de communicatieverantwoordelijke van SRO Motorsports Group en dus van de 24 Uur.

Adelheid, wat houdt je job als head of communications van SRO Motorsports Group precies in?

Ik ben verantwoordelijk voor de supervisie van alle communicatie binnen SRO. Ik hou me specifieker bezig met alle communicatie voor de Blancpain GT Series en dus ook de Total 24 Hours of Spa. Dit is ons grootste evenement. Samen met mijn (klein) team verzorgen wij alle communicatie, dit gaat van persberichten, accreditaties, sociale media, organisatie van de perszaal, commentatoren, video’s, foto’s, website, affiche, onthaal … Het volledige reilen en zeilen van alles wat met communicatie te maken heeft dus. Ik hou mij ook nog bezig met de organisatie van het concert, de Spa parade en het maken van het programmaboekje, de poster.” 

Hoeveel pers komt af op de Total 24 Hours of Spa?

“Onder persaccreditaties vallen journalisten, fotografen, PR’s en communicatie teams van merken en teams. Het gaat al vlug over een 700-tal personen. Meer en meer merken en teams hebben grote communicatieteams die dit event coveren”

Wat is het belang van de media voor de Total 24 Hours of Spa?

Communicatie blijft belangrijk om dit evenement te promoten. En de Belgische pers covert de 24 uur trouwens goed. We houden ervan om onze traditionele persconferentie voor Spa tijdens de testdagen te doen, het is dé gelegenheid om de Belgische pers te ontmoeten. We houden vast aan onze roots. De internationale pers volgt dit evenement ook met meer en meer interesse. De toenemende diversiteit in het deelnemersveld zorgt voor diezelfde diversiteit onder de pers. Ik ben als Belgische best fier op de Total 24 Hours of Spa. Het is vandaag de grootste GT race in de wereld en deze wordt gereden in België. Daar mogen we als Belgen toch een beetje chauvinistisch over zijn. Het blijft een hectische week, maar de voldoening die je voelt wanneer je op zondagavond de boeken sluit maakt dit zeker goed. Dat de race zowel nationaal als internationaal leeft, doet me deugd.”

You may also like
GT European Series: magere startgrid
Circuit: nieuwe kalender FFSA GT zonder Spa
E-circuit: SRO E-sport GT Series maakt de deelnemerslijsten bekend
Circuit: de nieuwe kalender van FFSA GT