Home > VAS > Rallycross > VAS RX: droog en nat op Duivelsberg

VAS RX: droog en nat op Duivelsberg

Droog en nat. Nat en droog. Een stofferig Duivelsbergcircuit was het strijdtoneel voor de deelnemers aan de VAS Rallycross afgelopen zaterdag. Maar de oefening werd nog lastiger omdat er dan weer regenbuien opdoken met de regelmaat van de klok!

Geen problemen echter voor Stefan Thomassen, die de Honda CRX goed herstelde van de koprol op Glosso en naar de winst reed in de klasse C, Promotie. Thomassen maakte er in de reeksen een demonstratierit van (een plots afgebroken wiel niet te na gesproken) en zette met overschot de twee beste tijden in de eerste reeksen. De derde reeks, verworden tot een formaliteit, was voor Devlin Thijs. In de finale was Thomassen vanop pole het snelst weg was voor Guy Vrachten. Een goed gevolgde Wener Nietvelt pakte na een vroege jokerronde uiteindelijk de tweede positie. Devlin Thijs reed een sterke finale en werd derde.

Oude rot Jacky Simons ging in de Toyota Corolla aardig snel in de reeksen voor de klasse A (-1600cc) en gaf al snel de toon. Met twee besttijden achter zijn naam en de pole in de zak kreeg hij echter te maken met een kapotte alternator. Een reservestuk kreeg hij van concurrent Didier Dexters zodat Simons toch zijn finale kon rijden. Wouter Desender was daarin het snelst op pad, voor Simons en Dexters. Desender en Dexters gingen vervolgens smen jokeren en dat liet toe aan een iets snellere Simons om naar de zege te spurten, voor Desender en Dexters.

Bleef er nog de klasse B, +1600cc, en daarin wierp Bart Goris zich met de Chevrolet Kalos op tot de snelste man van het weekend. Leysen reed met de BMW M5 in de eerste reeks naar de snelste chrono maar al in de tweede reeks ging tekende Goris present met een besttijd en Jonas Kemps (BMW) liet zich dan weer zien in de derde reeks. Andy Leysen mocht vanop de pole starten en was het snelst onderweg, voor Kemps en Goris. Maar bij het nemen van de jokerronde ging het mis voor Leysen, die even de vangrail tikte en Jef De Busser (BMW Compact) en later Bart Goris weer de leiding zag nemen. Het resulteerde in een nieuwe zege voor Goris die op het podium vergezeld werd van Andreas Geebelen en Jef De Busser.

(foto’s: P.Claesen)

You may also like
VAS Rallycross: de kampioenen zijn gekend
VAS RX: Favorieten bij de les
VAS RX: De kampioenen zijn gekend
VAS RX: Putzeys, Desender en Driesen winnen op de Duivelsberg