Home > Rally > BRC > Ypres Rally: Freddy Loix: “Alles dichter bij elkaar”

Ypres Rally: Freddy Loix: “Alles dichter bij elkaar”

Freddy Loix stond met zijn gekende flair iedereen te woord op de persconferentie voor de Ypres Rally van dit weekend. De absolute heerser over Ieper gaat er opnieuw volop in competitie met de rallytoppers van dit moment.

Maar echt weggeweest was hij nooit, temeer omdat hij zijn Skoda beschermeling Sébastien Bedoret nog steeds volgt in het Belgische kampioenschap. In de regionale Rally van Wervik stapte Loix twee weken geleden opnieuw in de echte rallycompetitie.
Ik was niet helemaal verdwenen“, zegt Freddy Loix. “Door Sébastien te volgen weet ik dat er hard gereden wordt. Ik weet niet of er nu ook sneller wordt gereden maar in alle geval zijn de verschillen kleiner en wordt er dichter bij elkaar gereden. Iemand zoals Kris Princen met zijn ervaring kloppen in België is een hele opdracht evenals een Vincent Verschueren. We moeten proberen zo lang en zo goed mogelijk in de buurt te blijven.

Freddy Loix gaat de strijd in Ieper aan met achtvoudig Belgisch kampioen Pieter Tsjoen aan zijn zijde als navigator.
Pieter is een doorduwer. Hij is de man van later remmen en later insturen. De ervaring van Pieter als rijder, wat hij ziet en wat hij doet is correct. Het is goed voor iemand als ik die een tijdje geen competitie meer deed, dat ik iemand naast me heb die me ondersteunt en kan pushen.

Niemand twijfelt eraan dat Loix zal proberen te gaan voor die twaalfde overwinning in Ieper, al wil hij dat zelf niet geweten hebben…
Ik denk dat we goede tijden zullen draaien maar de bedoeling is niet van te winnen. We willen alleen maar veel plezier maken, rijden naar het beste van onze mogelijkheden en als we dan geen fouten maken en gespaard blijven van pech dan is er misschien wel een goede klassering mogelijk“, aldus Mister Ieper.

(foto: W.Bouchez)

You may also like
Rally: Officieel – Renties Ypres Rally Belgium geannuleerd
Ypres Rally: de andere winnaars…
BRC Ypres: galerij op zaterdag
BRC Ypres: reacties na de ochtendlus op zaterdag